• 瀏覽: 1,425
  • 回覆: 77
提起足壇最難破記錄,有人會有說是萊萬的9分鐘5球,有人會說是梅西單自然年91球,有人會說是C朗歐冠單賽季17球,這些記錄都很難,但是要說難度大到讓所有人都看不到車尾燈的足球數據記錄可能是這個:c朗連續7個賽季歐冠進球數上雙!排第2的是梅西的連續2個賽季,第二名數據達成率只有第一名的28.5%。

在2011-2018年,c朗連續7年的歐冠進球數是10,12,17,10,12,16,15,連續7年歐冠進球數上雙,連續6年歐冠金靴,7年歐冠進了92個球,為皇馬帶來了4座歐冠獎杯!考慮到歐冠歷史總進球榜第3名是71球,C朗這個記錄這是不是足球史上含金量最高最難破記錄之一?

https://m.hupu.com/bbs/40286763.html

熱賣及精選
有var後斷左la😆😆

引用:
原帖由 一休門生 於 2021-1-5 11:17 AM 發表

有var後斷左la😆😆
有var,梅西連2020年最佳陣容都入唔到,妙。

引用:
原帖由 梅西最愛八寶粥 於 2021-1-5 11:18 AM 發表

有var,梅西連2020年最佳陣容都入唔到,妙。
又關梅西連2020年最佳陣容都入唔入到事??點解成日不對題架😦

引用:
原帖由 一休門生 於 2021-1-5 11:17 AM 發表

有var後斷左la😆😆
有var後梅西全季於所有賽事僅攻入31球
C朗淨係意甲都入30球啦

梅西:
就這樣被你(C朗)征服 切斷了所有去路
我的心情是羞家 我的決定是糊塗
就這樣被你(C朗)征服 認同你最好的GOAT
我的劇情已落幕 我的愛恨已入土
引用:

有var後斷左la😆😆
呢樣真,越位雙飛都擦到兩球啦。
有VAR之後,阿朗係歐冠場上數據直線下跌

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2021-1-5 11:21 AM 發表

Up乜? 我在講勾聯有var後 當屆C朗呢個記錄即中斷 😑

引用:
原帖由 XaviSimons 於 2021-1-5 11:22 AM 發表

歐聯var係C朗剋星😙

新改版歐聯除咗皇馬無其他隊試過衛冕
更何況係3連霸

梅西:
就這樣被你(C朗)征服 切斷了所有去路
我的心情是羞家 我的決定是糊塗
就這樣被你(C朗)征服 認同你最好的GOAT
我的劇情已落幕 我的愛恨已入土
引用:
原帖由 一休門生 於 2021-1-5 11:20 AM 發表

又關梅西連2020年最佳陣容都入唔入到事??點解成日不對題架😦
又關有Var就斷左事既?有必然關係?
就講歐聯,有左Var,上季c朗4球,梅西3球,今季至今,C朗4球,梅西3球。
既然你咁重點突出Var,咁有左Var,為何梅西一樣入球咁少,一樣被C朗騎住?請講出Var同入球多少既必然關係?

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2021-1-5 11:21 AM 發表

所以歪理永遠站唔住腳

引用:
原帖由 XaviSimons 於 2021-1-5 11:22 AM 發表

有左Var,梅西入球一樣減少,一樣被C朗騎住。🤭

引用:
原帖由 梅西最愛八寶粥 於 2021-1-5 11:30 AM 發表

又關有Var就斷左事既?有必然關係?
就講歐聯,有左Var,上季c朗4球,梅西3球,今季至今,C朗4球,梅西3球。
既然你咁重點突出Var,咁有左Var,為何梅西一樣入球咁少,一樣被C朗騎住?請講出Var同入球多少既必然關係?
有var自然少左誤判 越位雙非 插水成功等得益誤判自然少左 而咁岩斷覽 不排除受勾聯有var影響 其實個帖刀唔係講美斯 又關美斯乜事(佢當然麻麻 Var對美斯佢影響較低 Var後只拎得一屆勾聯神射 不過呢個標題唔關佢事)😐

引用:
原帖由 一休門生 於 2021-1-5 11:24 AM 發表

Up乜? 我在講勾聯有var後 當屆C朗呢個記錄即中斷 😑
因為所有歐洲賽事都同時有Var,而阿朗係上年總入球係接近50,而梅西只得31,以你咁中意突出Var同入球之間關係,咁又有何解釋?

至於標題講歐聯,帖係我開既,我係持開放態度,歡迎任何人入黎討論,那怕係甚巨敵意,我亦歡迎加入,因我覺得真理係越辯越明,阻止某D敵意之人入黎討論,只同自己理念想同之人圍爐非我風格,咁亦係一件好冇意思既事情,咁同一言堂,打壓異己聲音有何分別?

同埋討論亦可以引伸到任何賽事,而無須理會是否離題,因討論區係開放性比人討論,唔需要比D框框綁住自己,咁先至係健康既討論。

引用:
原帖由 梅西最愛八寶粥 於 2021-1-5 11:47 AM 發表

因為所有歐洲賽事都同時有Var,而阿朗係上年總入球係接近50,而梅西只得31,以你咁中意突出Var同入球之間關係,咁又有何解釋?

至於標題講歐聯,帖係我開既,我係持開放態度,歡迎任何人入黎討論,那怕係甚巨敵意,我亦歡迎加入,因我覺得真理係越辯越明,阻止某D敵意之人入黎討論,只同自己理念想同之人圍爐非我風格,咁亦係一件好冇意思既事情,咁同一言堂,打壓異己聲音有何分別?

同埋討論亦可以引伸到任何 ...
又搬咁多字出來😵😵刀係果句 有var後斷左la😆😆

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]