• 瀏覽: 3,130
  • 回覆: 33
過去幾年視后作排名都係收視前幾。
胡定欣鬼同你ot收視第一
胡定欣城寨英雄收視第二
唐詩詠不懂撒嬌的女人收視第四
李佳芯bb來了收視第四
惠英紅鐵探收視第一

再睇下今年視后大熱劇集收視:
李施嬅法證先鋒IV收視第一
龔嘉欣殺手收視第三
高海寧反黑路人甲收視第五
黃翠如那些我愛過的人收視第八
黃智雯使徒行者3收視十一
蔡思貝踩過界II收視十五

邊個無收視,無口碑,無觀眾支持,靠通稿吹噓,靠後台造馬攞獎好明顯!

引用:
原帖由 凪想 於 2021-1-6 01:35 PM 發表

胡定欣城寨英雄收視第二
李佳芯bb來了收視第四
惠英紅鐵探收視第一

龔嘉欣殺手收視第三

邊個無收視,無口碑,無 ...
咁2012年視后楊茜堯
佢套名媛望族又排第幾先?

引用:
原帖由 翠如樣衰 於 2021-1-6 01:54 PM 發表

咁2012年視后楊茜堯
佢套名媛望族又排第幾先?
1  護花危情      201萬   31點   30點   33點    32點   39點
2  大太監       197萬   31點   31點   31點    35點   37點
3  巴不得媽媽…    196萬   31點   30點   31點    33點   36點
4  On Call 36小時   196萬   31點   29點   33點    37點   39點
5  當旺爸爸      192萬   30點   30點   32點    31點   35點
6  天梯        192萬   30點   28點   32點    35點   39點
7  雷霆掃毒      192萬   30點   29點   30點    35點   38點
8  回到三國      191萬   30點   30點   29點    31點   45點
9  盛世仁傑      191萬   30點   28點   31點    32點   36點
10  拳王        191萬   30點   29點   31點    34點   35點
11  怒火街頭2      191萬   30點   28點   31點    29點   39點
12  耀舞長安      189萬   29點   29點   30點    31點   35點
13  造王者       189萬   29點   27點   31點    33點   38點
14  名媛望族      188萬   29點   29點   32點    35點   37點

14,但同第一差2點咋,反正大部分都係29,30點
咁黃智雯蔡思貝套劇同第一又差幾多點?

排第尾又如何?
家陣人地有個大金鑛照住……
豬扒都當貂蟬拉!

引用:
原帖由 凪想 於 2021-1-6 02:01 PM 發表

1  護花危情      201萬   31點   30點   33點    32點   39點
2  大太監       197萬   31點   31點   31點    35點   37點
3  巴不得媽媽…    196萬   31點   30點   31點    33點   36點
4  On Call 36小時   196萬   31點   29點   33點    37點  ...
因為太平均
所以排十四都有得攞

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Autumn-rain 於 2021-1-6 02:09 PM 發表

排第尾又如何?
豬扒都當貂蟬拉!
咪又係強推之恥,比如話個客本來想搵施嬅,tvb d膠層想捧思貝,就話施嬅好貴又無時間接,再sell思貝,話思貝當紅抵用俾個7折,最後咪用思貝囉。
搞到施嬅之類唔受力捧既女artist反而無端端無曬d job,唔講以為思貝真係好受歡迎,賤價搶客咋

引用:
原帖由 Autumn-rain 於 2021-1-6 02:09 PM 發表

排第尾又如何?
豬扒都當貂蟬拉!
對住唔喜歡既藝人,「表現好又點姐,收視差都輸啦」
對住喜歡既藝人,「收視差又點姐,表現好就得啦!」

有時兩種人做同一樣野,人地對佢地既睇法都可以唔同

所以愛既力量真係莫名其妙

其實,很多影后影帝電影也無好票房。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日珍貴的主題 於 2021-1-6 02:33 PM 發表

對住唔喜歡既藝人,「表現好又點姐,收視差都輸啦」
對住喜歡既藝人,「收視差又點姐,表現好就得啦!」

有時兩種人做同一樣野,人地對佢地既睇法都可以唔同

所以愛既力量真係莫名其妙
可以有表現好收視又好既人選

引用:
原帖由 凪想 於 2021-1-6 02:24 PM 發表

咪又係強推之恥,比如話個客本來想搵施嬅,tvb d膠層想捧思貝,就話施嬅好貴又無時間接,再sell思貝,話思貝當紅抵用俾個7折,最後咪用思貝囉。
搞到施嬅之類唔受力捧既女artist反而無端端無曬d job,唔講以為思貝真係好受歡迎,賤價搶客咋
可能D老闆……
諗住佢有個碩士銜頭卦🤣🤣🤣
形象好到不得了😏

引用:
原帖由 凪想 於 2021-1-6 02:39 PM 發表

可以有表現好收視又好既人選
好似我做野時

我做錯野,比人鬧,雖然係合邏輯
但另一人做錯野,無比人鬧,仲一句野「試問下人誰無過呢!」

所以,呢個世界真係...

回覆 引用 TOP

引用:

排第尾又如何?
豬扒都當貂蟬拉!
蝗臭魚套過街英雄又膠又垃圾
一樣俾某啲人吹捧
人地有個大後台照住
膠豬扒都當貂蟬啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 凪想 於 2021-1-6 01:35 PM 發表

胡定欣城寨英雄收視第二
李佳芯bb來了收視第四
惠英紅鐵探收視第一

龔嘉欣殺手收視第三

邊個無收視,無口碑,無 ...
🤔我估18年後終極果套,
其他沒有一直看,都是邊按手機邊聽聲。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 凪想 於 2021-1-6 02:01 PM 發表

4  On Call 36小時   196萬   31點   29點   33點    37點  ...
講到底,
都係高層中意邊個就比邊個.

回覆 引用 TOP

樓主咁講又唔係太公平,如果蔡思貝同黃智雯分別用《機場特警》及《降魔的2.0》去提名視后咁咪唔會俾人話收視差囉,講真用邊套提名唔係佢哋控制到

齊出手 組個攻勢 來堅守 跟我一搏 毋退後 轉眼會失守 才必須要拯救
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]