• 瀏覽: 9,298
  • 回覆: 87
我在在一間傳統名校上班,以為在學校工作比較單純,其實不然,學校啲行政又官僚同疆化,各部門互相推卸責任,甚至裝個陷阱俾人踩

唔黑暗唔係教育界啦,
淨係冇人照,
做con. renew七八年仲係con....

引用:
原帖由 愛上雄的嘉嘉 於 2021-1-6 08:02 PM 發表

我在在一間傳統名校上班,以為在學校工作比較單純,其實不然,學校啲行政又官僚同疆化,各部門互相推卸責任,甚至裝個陷阱俾人踩
辭職啦仲忍!

你係老師?我做AO, 學校喺大校,兩個AO, 另一個有後台,嚟咗一年咩都唔駛做,就轉咗做校長秘書,不過秘書之外有個校長助理,一句講晒,坐定定係度,咩都唔駛做

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-1-6 08:36 PM 發表

辭職啦仲忍!
我都想,一個月四皮幾五皮,外面好難搵到呀,除非入政府做

引用:
原帖由 愛上雄的嘉嘉 於 2021-1-6 08:39 PM 發表

啲人吼實我個位,不擇手段,想整走我同宇雄

引用:
原帖由 愛上雄的嘉嘉 於 2021-1-6 08:48 PM 發表

啲人吼實我個位,不擇手段,想整走我同宇雄
如果無做野,佢哋點會有機會整走你同宇雄?

天是蔚藍的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛上雄的嘉嘉 於 2021-1-6 08:39 PM 發表

慘,唯有睇人臉色 見步行步了

回覆 引用 TOP

引用:

入政府做, 中沙士

做好自己啦 其他當睇唔到

回覆 引用 TOP

有人既地方都有黑暗架啦. 人性就係咁架啦. 教會未仲黑暗......  

人事問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 opclk99 於 2021-1-6 08:12 PM 發表

唔黑暗唔係教育界啦,
淨係冇人照,
做con. renew七八年仲係con....
你有文化就入左教育界啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]