• 瀏覽: 2,818
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
同朋友傾開,約十多年前曾有非禮案底,對現在用BNO(5+1)移民英國,未知影響有幾大? 會否一定唔批?

希望有C兄提示一下

個人覺得風化案成功機會較微

回覆 引用 TOP

或者咁講
唔去申請就一定唔批
咁點解唔去申請呢

而家bno 可以 outside the rule 5年, 5年後 review , 咪reject 你囉, 到時你錢就用光, 返來香港囉

回覆 引用 TOP

乖乖地留港消費啦. 我朋友偷野咁小事昨. 都Reject呀. 

引用:
原帖由 kyaushun 於 2021-1-7 04:06 PM 發表

乖乖地留港消費啦. 我朋友偷野咁小事昨. 都Reject呀. 
留左案底?

回覆 引用 TOP

據我所知係唔得~又可去旅行

回覆 引用 TOP

有案底攞唔到良民證喎

回覆 引用 TOP

有案底⋯⋯連澳洲旅遊入境都難,移民英國⋯⋯算啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 viewvilla 於 2021-1-6 20:22 發表

同朋友傾開,約十多年前曾有非禮案底,對現在用BNO(5+1)移民英國,未知影響有幾大? 會否一定唔批?

希望有C兄提示一下
有非禮案底都幾難申請移民,除非你有好大投資移民。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kyaushun 於 2021-1-7 04:06 PM 發表

咁出國去旅行有冇試過邊到唔批?

引用:
原帖由 Taeyeonk 於 2021-1-13 05:26 PM 發表

咁出國去旅行有冇試過邊到唔批?
旅行無問題. 人地古天樂夠周圍去啦. 你呢家係想移民呀. 要申請個良民証, 你良民証上面會show晒你衰過d咩.
咁你話人地見到仲會批你咩???? 疊埋心水留港消費啦. 鬼叫你當初衰咸濕咩. 無得返轉頭架啦. 投資移民去阿老名圖就得既.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2021-1-7 10:06 AM 發表

或者咁講
唔去申請就一定唔批
咁點解唔去申請呢
唔去申請就一定唔會唔批!

回覆 引用 TOP

找有社會地位寫信證明人格會有幫助。尤其是目標移民國家的公民。

回覆 引用 TOP

如果有米,唔行BNO條路應該得啩……

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]