• 瀏覽: 3,219
  • 回覆: 22
如圖,一開水的話就會有少少漏,喺頂度漏出黎,
因為龍頭較高身,有牌子買返黎都要一千蚊,想問通常要成個換嗎?定係有機會拆出黎修理下就得?

附件

WhatsApp Image 2021-01-07 at 2.59.22 PM.jpeg(79.54 KB)

2021-1-7 03:02 PM

WhatsApp Image 2021-01-07 at 2.59.22 PM.jpeg

熱賣及精選
淘寶冷熱水閥,十幾廿蚊搞掂。

如水掣拆得開就換塊皮,拆唔開就成個換!

成個換啦,又唔係貴

你去淘寶買九牧水龍頭,有呢種款,約二百人仔,國內同國際大品牌,質素同歐洲貨差唔多。

今日漏水,第二日就壞手柄,用得十年八年就要整個換。

除非你自己識搞.如果要請師傅去搞就買個一個換實際.

成個換 自己換過 唔困難

如果自己識打散佢就可以換膠圈或換芯,否則都係要成隻換。。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 yeungph 於 2021-1-7 03:32 PM 發表

淘寶冷熱水閥,十幾廿蚊搞掂。
https://img.alicdn.com/imgextra/i2/3338191338/O1CN01Xp7fLK1LkqWbuOqz3_!!3338191338.jpg_960x960Q50s50.jpg
不太難換,十蚊搞掂。有幾種大細,看顏色已經差不多,通常可能是藍色。

引用:
原帖由 77700922 於 2021-1-7 05:54 PM 發表

不太難換,十蚊搞掂。有幾種大細,看顏色已經差不多,通常可能是藍色。
自己上 youtube 先看看

如果個水龍頭仲係新淨,我就只換閥芯。上utube睇,好容易。

多謝曬咁多位
我呢個只係用咗幾個月喺亞馬遜訂嘅h牌水龍頭, 估唔到咁快就有事
 我都想試下收你
知唔知 淘寶嘅配件會啱用嗎? 配件 唔同牌子 都係通用?

整番兩千蚊

引用:
原帖由 randy4champ 於 2021-1-7 08:15 PM 發表

多謝曬咁多位
我呢個只係用咗幾個月喺亞馬遜訂嘅h牌水龍頭, 估唔到咁快就有事
 我都想試下收你
閥芯有10幾種款式, 絕對唔通用, 你要閂水制截水, 拆個閥芯出來度size&結構, 裝返入水龍頭, 上淘寶買, 一個星期後到貨先有得換

龍如無摺埋到,唔知就唔好亂講,龍如暫停營業咋,今日仲有人聽電話和講解

引用:
原帖由 randy4champ 於 2021-1-7 20:15 發表

多謝曬咁多位
 我都想試下收你
HG閥芯淘唔到
行貨香港代理有保養
水貨要去阿媽信揾

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]