• 瀏覽: 960
  • 回覆: 13
1件簿羽絨夠暖和了, 外穿, 打底百搭。這麼冷穿出去都感覺不到涼。

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。

回覆 引用 TOP

飲杯熱茶先出門打底

回覆 引用 TOP

這麼冷穿出去有用?

回覆 引用 TOP

今早 抓毛絨 + 羽絨罩衣。估不到夠溫暖了。
室內
出外抓毛絨 + 羽絨衣。也夠暖。

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。

回覆 引用 TOP

點會唔冷呢!

回覆 引用 TOP

下午好凍呀, 抓毛絨+羽絨 + 著襪。手指腳凍冰冰

開暖氣機。先夠暖。

西北方向凍C人。

回覆 引用 TOP

羽絨都係響香港買把啦~
U記都好平,又薄身,我而家10度天氣返工,1件heatech,一件長袖,加1件羽絨搞掂
你套羽絨,唔好彩貪平淘到件血羽絨,奶病仲慘

上年搬新屋,膽粗粗我都貪平買左張聲稱某酒店羽絨被批發製造,4尺,1舊多少少人仔,
收貨後個牌子串錯字(好彩只係包裝袋)張被好彩無味道,同訓緊都夠暖

引用:
原帖由 樓上小裙 於 2021-1-11 05:28 PM 發表

羽絨都係響香港買把啦~
U記都好平,又薄身,我而家10度天氣返工,1件heatech,一件長袖,加1件羽絨搞掂
你套羽絨,唔好彩貪平淘到件血羽絨,奶病仲慘

上年搬新屋,膽粗粗我都貪平買左張聲稱某酒店羽絨被批發製造,4尺,1舊多少少人仔,
收貨後個牌子串錯字(好彩只係包裝袋)張被好彩無味道,同訓緊都夠暖
casablanca 羽絨 夠暖,  好大件,  在家著。

10度 抓毛立領+ 簿身羽棉衫 + 防風有絨褲先夠暖。
唔著羽棉真係好凍。
E+ 多數係纖維絨棉。

薄羽絨又輕又暖和

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ginger.333 於 2021-1-11 09:21 PM 發表

casablanca 羽絨 夠暖,  好大件,  在家著。

10度 抓毛立領+ 簿身羽棉衫 + 防風有絨褲先夠暖。
唔著羽棉真係好凍。
E+ 多數係纖維絨棉。
「Casablanca卡撒天嬌」唔係賣被?有賣羽絨褸既咩?我上佢個官網唔見有衫賣既?

引用:
原帖由 pp1123 於 2021-1-12 12:14 PM 發表

「Casablanca卡撒天嬌」唔係賣被?有賣羽絨褸既咩?我上佢個官網唔見有衫賣既?
有呀。  多年前。 男裝款。冇咩女款。

引用:
原帖由 ginger.333 於 2021-1-12 12:58 PM 發表

有呀。  多年前。 男裝款。冇咩女款。
好奇,幾多年前?
佢「卡撒天嬌集團是大中華地區床上用品市場的領導企業之一,1993年在香港展開」,從來只見床上用品冇見過佢賣褸,仲要係男裝咁神奇?

回覆 引用 TOP

還是保暖重要,可適當兼顧美觀。

回覆 引用 TOP

飲杯熱茶先出門打底

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]