• 瀏覽: 2,000
  • 回覆: 16
九巴一個鐘前出左post,話KMB Shop可以入手真正既舊巴士,有得選擇型號同資料,2月5日仲有第二批揀。不過我入過去睇未見有得買

唔知呢度各位師兄會唔會買退役九巴?但無巴士牌果D買黎都無用

(KU8676臨退前炒車都有得整,會唔會係因為呢個原因。長期存放既陽光歐二躉、歐三躉、歐三AP會唔會拎出黎賣?)

回覆 引用 TOP

九巴臨退的殘舊巴士通常性能差和易故障,有都不會買

冇錢買,而且買咗可以放喺邊度?

B. Soc. (HKUS)
Bachelor of Society from the University of Hong Kong Society

回覆 引用 TOP

買黎做乜?
有無錢買?
擺去邊?

回覆 引用 TOP

租農地泊車搬上去住, 有2層復式單位

從前有個人叫阿爽。
他死掉了。 。 。
出殯那天。
他的家人哭喊:爽阿……爽阿。
路人不解。問道:你們爽什麼啊 ?

家人痛哭流涕:爽死了……爽死了!!
^3^
引用:
原帖由 pycicamn 於 2021-1-8 12:56 PM 發表

九巴臨退的殘舊巴士通常性能差和易故障,有都不會買
例如個list入面有邊D係特別殘廢車?

回覆 引用 TOP

唔會

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

賣 5 萬一架
但有用的零件應該會拆晒, 最少八達通機, GPS, wifi 果D一定會拆

Source:
九巴售50架退役巴士 投標價每架最低5萬元 (yahoo.com)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 斯人的黃昏 於 2021-1-8 09:15 PM 發表

租農地泊車搬上去住, 有2層復式單位
用貨櫃住仲平LA

引用:
原帖由 goodlook 於 2021-1-9 05:44 PM 發表

用貨櫃住仲平LA
唔夠特別麻, 多窗可以間好多棺材房

從前有個人叫阿爽。
他死掉了。 。 。
出殯那天。

^3^
引用:
原帖由 斯人的黃昏 於 2021-1-9 06:57 PM 發表

唔夠特別麻, 多窗可以間好多棺材房
貨櫃都可以多窗可以間好多棺材房
巴士要搬走先知煩
各人喜好LA

買黎有咩用

回覆 引用 TOP

收藏同保養係一個大問題
如果買嚟得個睇字
啲錢留番嚟做其他有意義既嘢好過啦
錢多都唔係咁樣嚟浪費

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 goodlook 於 2021-1-10 07:05 PM 發表

貨櫃都可以多窗可以間好多棺材房
巴士要搬走先知煩
各人喜好LA
巴士有現成不用開窗改裝, 但鐵皮薄, 做冷暖設備才麻煩, 哈哈哈, 小弟都是諗下

從前有個人叫阿爽。
他死掉了。 。 。
出殯那天。

^3^

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]