• 瀏覽: 4,226
  • 回覆: 22
大家覺得抵讀嗎

熱賣及精選
引用:
原帖由 重頭開始 於 2021-1-8 01:47 PM 發表

大家覺得抵讀嗎
我讀緊,Face to Face course

師兄,好讀嗎

引用:
原帖由 重頭開始 於 2021-1-11 11:49 AM 發表

師兄,好讀嗎
哩個MBA要畢業就要讀60個credit ,話中文MBA,有大陸同學一齊讀,用廣東話授課。上課時間最精彩,剛剛12月上完既市場學,要連續上兩星期課,全程用Zoom,兩份個人功課,一份group project 連 presentation ,黎緊星期六要做一個口頭答辯,內容係圍繞三份功課。之前上過策略管理,但未上完,夏季課程繼續,另外三月要讀人力資源管理。 Total 可以話要讀六科。

你全日制定 dl

引用:
原帖由 重頭開始 於 2021-1-12 09:44 AM 發表

你全日制定 dl
兼讀制

可以每年讀一科嗎

引用:
原帖由 重頭開始 於 2021-1-12 09:57 AM 發表

可以每年讀一科嗎
我地個program 好似兩年畢業,不過按時間表讀都算係輕鬆,但連續上兩星期課,再趕功課就幾攞命。

係咪可以每年讀一科,讀6年

引用:
原帖由 重頭開始 於 2021-1-12 12:01 PM 發表

係咪可以每年讀一科,讀6年
你應該打電話去學校問。

應該無限時間讀幾耐

引用:
原帖由 暗黑速遞員 於 2021-1-12 09:43 AM 發表

哩個MBA要畢業就要讀60個credit ,話中文MBA,有大陸同學一齊讀,用廣東話授課。上課時間最精彩,剛剛12月上完既市場學,要連續上兩星期課,全程用Zoom,兩份個人功課,一份group project 連 presentation ,黎緊星期六要做一個口頭答辯,內容係圍繞三份功課。之前上過策略管理,但未上完,夏季課程繼續,另外三月要讀人力資源管理。 Total 可以話要讀六科。
請問用中文D 專有名詞,難唔難記?

引用:
原帖由 KennethZero 於 2021-1-18 05:58 PM 發表

請問用中文D 專有名詞,難唔難記?
以B&A的中文教授課程來講,理論上係跟台灣嗰套名詞,惟近年收得多大陸生,開始轉用大陸嗰套課本、名詞,但一直以來每個chapter後面都有幾頁英文+大陸、台灣、香港3/4地名詞俾你做比對

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]