• 瀏覽: 4,227
  • 回覆: 22

熱賣及精選
引用:
原帖由 暗黑速遞員 於 2021-1-12 09:43 AM 發表

哩個MBA要畢業就要讀60個credit ,話中文MBA,有大陸同學一齊讀,用廣東話授課。上課時間最精彩,剛剛12月上完既市場學,要連續上兩星期課,全程用Zoom,兩份個人功課,一份group project 連 presentation ,黎緊星期六要做一個口頭答辯,內容係圍繞三份功課。之前上過策略管理,但未上完,夏季課程繼續,另外三月要讀人力資源管理。 Total 可以話要讀六科。
師兄,想問問兼讀制一般上課時間係點㗎?

引用:
原帖由 Magicsevenday 於 2021-4-23 08:23 AM 發表

我個課程上課時間好奇怪,我地中文MBA要讀60credits , 我開始讀左策略管理,但佢上咗一半堂,仲有一半留返喺夏季課程上。上完既有市場學同埋人力資源管理。 策略管理連續上左一個星期堂,而市場學同埋人力資源管理每一科連續上左兩個星期堂,之後嘅時間就係交功課。夏季課程可以報兩科,但我只係報咗一課,原因好簡單,如果我夏季課程報兩科的話我成個三月份就要上堂。
我下個學年寫份論文,同埋讀多一科就完。

引用:
原帖由 Magicsevenday 於 2021-4-23 08:23 AM 發表

我唔知會唔會有其他改變,我哋係中文MBA面授課程覆辦嘅第一班,所以你應該去問下課程主任。

引用:
原帖由 暗黑速遞員 於 2021-4-23 11:05 AM 發表

我個課程上課時間好奇怪,我地中文MBA要讀60credits , 我開始讀左策略管理,但佢上咗一半堂,仲有一半留返喺夏季課程上。上完既有市場學同埋人力資源管理。 策略管理連續上左一個星期堂,而市場學同埋人力資源管理每一科連續上左兩個星期堂,之後嘅時間就係交功課。夏季課程可以報兩科,但我只係報咗一課,原因好簡單,如果我夏季課程報兩科的話我成個三月份就要上堂。
我下個學年寫份論文,同埋讀多一科就完。
連續上一星期堂、兩星期堂的意思是星期一至五晚上都要上?星期六、日需要嗎?
是否密集式上晒堂之後,時間就用嚟做功課?
今日打過去查詢,佢淨係話一般係平日夜晚上堂。
唔好意思比較多問題🙏

引用:
原帖由 Magicsevenday 於 2021-4-24 12:28 AM 發表

連續上一星期堂、兩星期堂的意思是星期一至五晚上都要上?星期六、日需要嗎?
是否密集式上晒堂之後,時間就用嚟做功課?
今日打過去查詢,佢淨係話一般係平日夜晚上堂。
唔好意思比較多問題🙏
我地個中文MBA,係試過連續兩星期上堂,星期一至五晚上七至十,星期六兩節二點至五點,七點到十點,星期日上午九點至十二點,下午二至五。師兄你有興趣?

引用:
原帖由 暗黑速遞員 於 2021-4-24 12:39 AM 發表

我地個中文MBA,係試過連續兩星期上堂,星期一至五晚上七至十,星期六兩節二點至五點,七點到十點,星期日上午九點至十二點,下午二至五。師兄你有興趣?
有興趣呀!
密集式上完晒,之後係咪就唔駛再上?

引用:
原帖由 Magicsevenday 於 2021-4-24 08:12 AM 發表

有興趣呀!
密集式上完晒,之後係咪就唔駛再上?
係啊,你報啦。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]