• 瀏覽: 680
  • 回覆: 45
  • 追帖: 1
如題

https://www.youtube.com/watch?v=PdfgLYtEX9M

Brb

世上無難事,只怕唔去做✨你今日煮左飯未呀?
Nothing is impossible once you try, step is on🎢

^^^純粹寫下,不用深究🎈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2021-1-8 03:42 PM 發表

我覺得你嘅提議幾好,不過已經存在左。🙄

1)會員分享版已經喺各版區run緊,每個會員喺自己鐘意嘅版區分享

2)傾計版=吹水閒聊,只要換上specific topic就 係。例如:「豬豬吹水站」

Nothing is impossible once you try, step is on🎢

引用:
原帖由 Maitinana 於 2021-1-8 05:15 PM 發表

我覺得你嘅提議幾好,不過已經存在左。🙄

1)會員分享版已經喺各版區run緊,每個會員喺自己鐘意嘅版區分享

2)傾計版=吹水閒聊,只要換上specific topic就 係。例如:「豬豬吹水站」
我覺得 應該整個獨立嘅分享版 你會員分享自己想分享嘅嘢 另外 傾計貼我覺得吹行了啲邊 即係講時時紋身 多啲 係咪想搵個 純粹傾計吹水 僻靜啲嘅地方都冇

你呢個提議即係類似personal blog site,好似個人網誌咁。有d海外討論區有你前者講呢個功能。

如果想成班僻靜d ,印象中好似呢度有個聊天室,不過我未用過所以唔知個運作係點。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2021-1-8 06:24 PM 發表

我覺得 應該整個獨立嘅分享版 你會員分享自己想分享嘅嘢 另外 傾計貼我覺得吹行了啲邊 即係講時時紋身 多啲 係咪想搵個 純粹傾計吹水 僻靜啲嘅地方都冇
之前好似見度有嗰個聊天室功能,依家唔見個app有。🙄不過依家暫時唔見。

引用:
原帖由 Maitinana 於 2021-1-8 06:46 PM 發表

之前見度有嗰個聊天室,依家唔見個app有。🙄
可能改咗制呢

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2021-1-8 06:47 PM 發表

可能改咗制呢
App 有4個分類,我右下角「我的」唔見有。

路過嘅會員按圈住嗰個位,平時會顯示「發私訊」嘅icon,跟住喺下方增設聊天室功能。

例如,我路過見度豬豬啦,想去你個聊天室傾啦,就去嗰個版面click 聊天室,發要求request。

喺呢個時候系統會send 個通知,內文係大致想進入你個聊天室,而你同意。咁就可以同你chat 。
嗰度就變相成為你喺香討嘅屋企。(sim city內你嘅屋企咁)

😃

回覆 引用 TOP

好複雜我睇唔明

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2021-1-9 05:40 PM 發表

好複雜我睇唔明
如果增設功能,希望可以加chatroom shortcut。

即係有個shortcut 去嗰個chat room,而shortcut 位置係喺「我的」頁面內「閱讀權限」嗰個版面,位置在發「私訊」下角。

而進入嗰個chat room要經你同意,所以有request ,accept 。如果你accept,咁佢就喺你嗰個chat room內。
而chatroom人數可以不設上限。

好處:乎合你話想僻d傾計、唔洗成日del私訊。
(因為信箱有設上限)

引用:
原帖由 Maitinana 於 2021-1-9 06:10 PM 發表

如果增設功能,希望可以加chatroom shortcut。

即係有個shortcut 去嗰個chat room,而shortcut 位置係喺「我的」頁面內「閱讀權限」嗰個版面,位置在發「私訊」下角。

而進入嗰個chat room要經你同意,所以有request ,accept 。如果你accept,咁佢就喺你嗰個chat room內。
而chatroom人數可以不設上限。

好處:乎合你 ...
巴黎好多謝你用心講解畀我聽 但係我真係唔明 算吧啦 通常呢啲咁複雜嘅嘢係我啲細嘅幫我搞㗎咋 我覺得好複雜呀

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2021-1-9 06:12 PM 發表

巴黎好多謝你用心講解畀我聽 但係我真係唔明 算吧啦 通常呢啲咁複雜嘅嘢係我啲細嘅幫我搞㗎咋 我覺得好複雜呀
暫時無呢個shortcut  n fxn,而且我連chatroom都暫時未搵度。

引用:
原帖由 Maitinana 於 2021-1-9 06:15 PM 發表

暫時無呢個shortcut  n fxn,而且我連chatroom都暫時未搵度。
但係啦要小心呀 除非你好相信嘅朋友 如果唔係你同人哋唔熟唔知人哋係咩人 泰國接近會有危險防人之心不可夢 害人之心不可有

下次呢太矜貴嗰啲嘢唔好放出嚟啦 其實唔係好事嚟㗎 除非同你同車嘅人 個grade同你一樣嘅 又會可能覺得佢仲有錢過你佢覺得你又畀佢唔到 去唔到呢嗰個機嘅 例如我好窮咁 我又覺得同你好難接近 唔識你嗰啲覺得你完膚 其實唔係好事嚟㗎啦

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2021-1-9 06:17 PM 發表

但係啦要小心呀 除非你好相信嘅朋友 如果唔係你同人哋唔熟唔知人哋係咩人 泰國接近會有危險防人之心不可夢 害人之心不可有
你尋日想要個僻d嘅地方,所以我咁講。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]