• 瀏覽: 674
  • 回覆: 23
善良的人一定會被試探(那時候就要聽聖經的話)?

雅各書/彼得前書不是寫給什麼善不善良既人, 而是主要為信徒教導他們需言行一至~~~

熱賣及精選
引用:
原帖由 pizza5 於 2021-1-8 11:22 PM 發表

善良的人一定會被試探(那時候就要聽聖經的話)?

雅各書/彼得前書不是寫給什麼善不善良既人, 而是主要為信徒教導他們需言行一至~~~
善良的人不會自言善良自知
善良不是一種乖淚、而只限於不做不善的事
故此善良並不指、不以牙還牙、不以眼還眼

引用:
原帖由 天割之門 於 2021-1-9 11:03 AM 發表

善良的人不會自言善良自知
善良不是一種乖淚、而只限於不做不善的事
故此善良並不指、不以牙還牙、不以眼還眼
說這麼多話,你的帖文咪又係咁。

又冇經文,又冇交流,
自吹自擂。

做賢者,先做好自己行為吧。

樓主的虛偽說話, 雙重標準見慣見熟
直接加入黑名單可以了

行為只係向人交代,向神交代係要內表勝過外表,心中嘅要比行出來嘅善。偽善嘅人就會相反,法利賽人好多係咁。
但同時,心壞嘅人首先會體現在把口度,主耶穌都講過,從口入的不會不潔,由口出嘅先會有問題。所以要勒住舌頭,除非你好清楚自己做緊乜。

引用:
原帖由 fcc1934g 於 2021-1-9 01:23 PM 發表

說這麼多話,你的帖文咪又係咁。

又冇經文,又冇交流,
自吹自擂。

做賢者,先做好自己行為吧。
嗱!你終於識得講番句人話嘞!

引用:
原帖由 天割之門 於 2021-1-9 01:54 PM 發表

嗱!你終於識得講番句人話嘞!
這裏的人都是 腐敗。

因為雙面人太多, 連思善的人都要評擊佢
無情,無義就係最啱了!

引用:
原帖由 fcc1934g 於 2021-1-9 01:59 PM 發表

這裏的人都是 腐敗。

無情,無義就係最啱了!
ylong在此區的感覺~~~

引用:
原帖由 fcc1934g 於 2021-1-9 01:41 PM 發表

樓主的虛偽說話, 雙重標準見慣見熟
直接加入黑名單可以了
太委屈上來此區了~~
呵呵~

引用:
原帖由 fcc1934g 於 2021-1-9 01:59 PM 發表

這裏的人都是 腐敗。

無情,無義就係最啱了!
你有證據證實你是站在劃時代既尖端?
你憑甚麼、祈求甚麼、說一塵不染?

引用:
原帖由 天割之門 於 2021-1-9 02:38 PM 發表

你有證據證實你是站在劃時代既尖端?
你憑甚麼、祈求甚麼、說一塵不染?
我話這裏的人都是腐敗。
跟說一塵不染有什麼關係?

你的思考很特別呢?

踩單車睇路啊~~~~~

引用:
原帖由 fcc1934g 於 2021-1-9 03:00 PM 發表

我話這裏的人都是腐敗。
跟說一塵不染有什麼關係?

你的思考很特別呢?
你講緊香港腐敗?定講緊香討基版腐敗?
身為香討基版會員的你、是否曲線講緊自己腐敗?
又唔見得出、你出於污泥於不染!
請講得出你有甚麼資格話人腐敗!

引用:
原帖由 天割之門 於 2021-1-9 03:37 PM 發表

你講緊香港腐敗?定講緊香討基版腐敗?
身為香討基版會員的你、是否曲線講緊自己腐敗?
又唔見得出、你出於污泥於不染!
請講得出你有甚麼資格話人腐敗!
政治腐敗,通常簡稱腐敗、貪腐、貪污等,指貪官利用公權力或職務之便,牟取特定族群、團體、或個人的經濟、政治、或宗教利益。所有形式的政府都可能在實踐中出現政治腐敗。腐敗的程度可以有天壤之別,從利用影響力作某事而牟利、到機構性行賄、到作假。腐敗有時候跟犯罪集團連繫在一起,協助他們販毒、洗錢、販賣人口、強迫賣淫、誣告構陷異己等。腐敗的定義因不同國家或法律體系而有不同。有些政治募款的行為在一個地方可能合法,卻可能在另一個地方屬非法。

總之樓主侮辱緊我的知識產權
咁算唔算犯法?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]