• 瀏覽: 3,458
  • 回覆: 38
  • 追帖: 1
請問有冇人用政府$240嘅核酸報告去搭金巴過澳門?想知道詳情係點🙏

現在想去澳門,
需要24小時內檢測証明,網上購買金巴車飛,
兼需要隔離21日及付隔離酒店費大約$14000

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 借宿一宵 於 2021-1-9 09:59 發表

請問有冇人用政府$240嘅核酸報告去搭金巴過澳門?想知道詳情係點🙏
政府社區240元的報告冇問題,提前一日去做可以了,社區檢測有人會講比你知去澳門的form點樣填,去澳門金巴飛也即買即有,大把金巴飛,如冇藍卡的香港人住酒店盛惠14700

加油呀, 沒有努力過是不會有成功的一天!!!
引用:
原帖由 kt88 於 2021-1-12 09:10 AM 發表

政府社區240元的報告冇問題,提前一日去做可以了,社區檢測有人會講比你知去澳門的form點樣填,去澳門金巴飛也即買即有,大把金巴飛,如冇藍卡的香港人住酒店盛惠14700
香港人要強制住700蚊貴價酒店?住400蚊平價酒店唔得?

引用:
原帖由 phmo 於 2021-1-12 04:59 PM 發表

香港人要強制住700蚊貴價酒店?住400蚊平價酒店唔得?
親.係關口到..大叫9折哥..是我爸就可以免費了

第一類「指定醫學觀察酒店」現時包括使用中的6間酒店,包括皇庭海景酒店、中國大酒店、金寶來酒店、麗景灣藝術酒店、鷺環海天度假酒店及御龍酒店。「指定醫學觀察酒店」只限澳門居民及其同行親屬入住,費用及操作流程與現時相同。
第二類「自選醫學觀察酒店」包括喜來登大酒店及葡京人酒店。「自選醫學觀察酒店」可供非澳門居民或澳門居民自費入住,價格由酒店按不同房型及市場價格釐定。有關價格將包括早、午、晚餐及醫學觀察酒店的一般安排。其他特別需要可向酒店查詢及按酒店訂價提供服務,最普通的房型每晚房價約為澳門幣700元。所有非澳門居民(除與澳門居民同行回澳之親屬外)須自費入住「自選醫學觀察酒店」,澳門居民也可以選擇自費入住,然而需自行承擔相關費用不可以申請豁免。上述人士可向酒店提前預訂客房或於入境時與現場工作人員溝通、安排。

=HKDiz= clv13140

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kt88 於 2021-1-12 09:10 AM 發表

有藍卡平啲咩?

引用:
原帖由 supplier 於 2021-1-13 02:09 PM 發表

有藍卡平啲咩?
你有藍卡..姐係.你有工作啦

咁勁.你公司可以比你21日.唔反工

引用:
原帖由 火野龍一 於 2021-1-13 04:24 PM 發表

你有藍卡..姐係.你有工作啦

咁勁.你公司可以比你21日.唔反工
有⋯我囉下星期就放監啦

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-14 01:41 PM 發表

有⋯我囉下星期就放監啦

因住加你時

引用:
原帖由 火野龍一 於 2021-1-14 01:46 PM 發表

因住加你時
仲加鐘⋯澳門航空已經減班,我無咩飛機可以再數啦。

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-14 01:49 PM 發表

仲加鐘⋯澳門航空已經減班,我無咩飛機可以再數啦。
話時話...

藍卡係味可以..揀第一指定個D?(5600個D)

引用:
原帖由 火野龍一 於 2021-1-14 01:51 PM 發表

話時話...

藍卡係味可以..揀第一指定個D?(5600個D)
澳門証同藍咭可以㨂$8400酒店(澳門証符合條件申請豁免,但中銀已出咗單叫我找數;藍咭就硬掘$8400,無得傾)
香港証只可以住$14700⋯⋯

澳門政府都話就地過年,我公司都出咗memo去到正月廿八都盡量唔出珠海。

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-14 01:54 PM 發表

澳門証同藍咭可以㨂$8400酒店(澳門証符合條件申請豁免,但中銀已出咗單叫我找數;藍咭就硬掘$8400,無得傾)
香港証只可以住$14700⋯⋯

澳門政府都話就地過年,我公司都出咗memo去到正月廿八都盡量唔出珠海。
澳門政府都話就地過年

我公司都係

引用:
原帖由 火野龍一 於 2021-1-14 02:11 PM 發表

澳門政府都話就地過年

我公司都係
啱啱東莞確診一宗本土;之前有版主話經澳門去廣州,而家出發都忟忟地啦

回覆 引用 TOP

多謝資料。14700應該係21日,平均唔使5舊水一日?

主題標籤 #澳門
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]