• 瀏覽: 3,540
  • 回覆: 31
因為部車差唔多每一千里就要入番1L偈油,每次係油站買1L成$200,都幾貴,睇下可唔可以買一支4L, 每次倒1L

精選汽車
大樽裝比起拆細幾支只會慳少少但睇你咁樣嘅使用習慣你買返1公升裝好過啦

回覆 引用 TOP

福士?我以前果部都有燒,但我冇理佢放咗幾耐照加,最怕係冇油!

引用:
原帖由 JAMESBROWN 於 2021-1-9 03:18 PM 發表

福士?我以前果部都有燒,但我冇理佢放咗幾耐照加,最怕係冇油!
我係audi, 車房話係漏偈油,話好多歐洲車都係甘,叫我唔洗整

放得耐會有油益味

遇到討厭亂吠衰狗,只需click一下佢個ID,然後又下角加入黑名單,即可落閘唔比佢入

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dogdog62 於 2021-1-9 01:36 PM 發表

因為部車差唔多每一千里就要入番1L偈油,每次係油站買1L成$200,都幾貴,睇下可唔可以買一支4L, 每次倒1L
一定無問題
唔通一桶200L嘅計油又要一次用曬咩
你未用曬放車尾嘅話小心漏到成個尾箱都係, 因為就算你級實個樽蓋都一定滲出黎
另外你小心D, 引擎倉D計油積得太多會著火
點解時不時有D超跑/歐洲車會起火, 就係因為咁
歐洲車嘅車頭係比日本車熱, 特別係夏天你要留意
入夏前去比人洗一次車底用洗洗D計油積啦

引用:
原帖由 dogdog62 於 2021-1-9 03:21 PM 發表

我係audi, 車房話係漏偈油,話好多歐洲車都係甘,叫我唔洗整
或者用傑D黏度偈油睇吓有冇改善。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dogdog62 於 2021-1-9 03:21 PM 發表

1.8T 最易燒機油,我部2.4都好些少

引用:
原帖由 JAMESBROWN 於 2021-1-9 04:49 PM 發表

1.8T 最易燒機油,我部2.4都好些少
我部就係1.8😪

引用:
原帖由 calvin9011 於 2021-1-9 04:05 PM 發表

一定無問題
唔通一桶200L嘅計油又要一次用曬咩
你未用曬放車尾嘅話小心漏到成個尾箱都係, 因為就算你級實個樽蓋都一定滲出黎
另外你小心D, 引擎倉D計油積得太多會著火
點解時不時有D超跑/歐洲車會起火, 就係因為咁
歐洲車嘅車頭係比日本車熱, 特別係夏天你要留意
入夏前去比人洗一次車底用洗洗D計油積啦
想請教洗車底係要返車房洗定街既洗車鋪就得?🙏

引用:
原帖由 dogdog62 於 2021-1-9 06:09 PM 發表

我部就係1.8😪
咩年份 ? 1000km 入1L 其實要攪咁嚴重

引用:
原帖由 dogdog62 於 2021-1-9 01:36 PM 發表

可以留,質量唔會變差。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 snakei23094 於 2021-1-9 06:40 PM 發表

咩年份 ? 1000km 入1L 其實要攪咁嚴重
2011呀

引用:
原帖由 dogdog62 於 2021-1-9 09:59 PM 發表

2011呀
食偈油!

回覆 引用 TOP

引用:

不係

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]