• 瀏覽: 1,485
  • 回覆: 14
今日收到通知公司想派我返去珠海stay幾個月
而家疫情真心唔係好想四圍去
但冇計, 公司已經炒左少少人, 都驚依個時勢冇左份工, 冇辦法….
仲有, 老豆媽子想番鄉下探親戚過年,就算先隔離都想番上去過年, 我明嘅, 老人家. 所以只好由得佢地.

我諗緊應該出個內地電話plan
定係買電話卡用就算
有冇介紹 CHING

引用:
原帖由 littlemo1130 於 2021-1-10 09:49 PM 發表

但冇計, 公司已經炒左少少人, 都驚依個時勢冇左份工, 冇辦法….
仲有, 老豆媽子想番鄉下探親戚過年,就算先隔離都想番上去過年, 我明嘅, 老人家. 所以只好由得佢地.

定係買電話卡用就算
有冇介紹 CHING
中移動大灣plan 乜嘢網都可以上!

回覆 引用 TOP

師兄做邊行

回覆 引用 TOP

中移動大把大灣區plan 
我的可以上到香討和whatapp

回覆 引用 TOP

帶夠錢就咩都得啦, 上面咩嘢都有得買~ 至於電話方面, 我覺得你上得嗰半年, 最好就買電話卡啦, 同埋要睇吓你本身合約係完未先? 如果差唔多完, 你foresee到日後都仲要上去嘅話咪出plan囉

在香港自己屋企起個vpn server, 例如 shadowsocks, shadowsocksr等,就可以無痛在大陸fb ig whatsapp google youtube啦。我在香討有個帖,免費教人自己起vpn server.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 littlemo1130 於 2021-1-10 09:49 PM 發表

定係買電話卡用就算
有冇介紹 CHING
大6安全好多

回覆 引用 TOP

引用:

定係買電話卡用就算
有冇介紹 CHING
香港開大灣區數劇for 必要時翻牆 返到大陸再開張卡for生活

回覆 引用 TOP

引用:

定係買電話卡用就算
有冇介紹 CHING
買卡

回覆 引用 TOP

鴨聊佳
中港澳年卡
幫到你
百良蚊

附件

Screenshot_2021-01-13-14-37-52-707_com.android.chrome.jpg(95.73 KB)

2021-1-13 02:39 PM

回覆 引用 TOP

中移大灣區plan... 可以要求一卡兩號.
在國內一年~ 同係香港用無分別

回覆 引用 TOP

香港出PLAN,內地PLAN連香討都上唔到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qweasd207 於 2021-1-12 09:46 PM 發表

帶夠錢就咩都得啦, 上面咩嘢都有得買~ 至於電話方面, 我覺得你上得嗰半年, 最好就買電話卡啦, 同埋要睇吓你本身合約係完未先? 如果差唔多完, 你foresee到日後都仲要上去嘅話咪出plan囉
啱呀~如果合約差唔多完先諗上台啦,我自己以前返去就一定買聯通卡,因為佢價錢相對平,用量都好大呀~而家網上特價$707有100GB,你去珠海同香港都用得,180日啱啱好半年,你可以考慮吓,你爸媽就買50gb啦實夠用
https://www.cuniq.com/global/dat ... ina-hk-180days.html
https://www.cuniq.com/global/dat ... hk-180days-new.html

回覆 引用 TOP

引用:

定係買電話卡用就算
有冇介紹 CHING
現在疫情重區不在珠海不用擔心
你內地同事最清楚乜plan最好

回覆 引用 TOP

而家珠海活雞咩行情?

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]