• 瀏覽: 8,707
  • 回覆: 73
  • 追帖: 4
好似韓國d酒店果d,想下間屋試下

地板下發熱線係咩嚟㗎 ?

要起地板做喔,好大工程
不如考慮電熱毯

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!

回覆 引用 TOP

好麻煩,你估唔駛維修咩,全屋地台整即係全屋生口

回覆 引用 TOP

日本落雪咁凍咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無樓無尊嚴 於 2021-1-12 12:47 AM 發表

香港真係冇聽過人做,外地就有,不過傳統都唔係裝PTC發熱線。

"We lied, we cheated, we stole.”- Mike Pompeo  (April 15, 2019)
引用:
原帖由 Akeem 於 2021-1-12 08:05 AM 發表

香港真係冇聽過人做,外地就有,不過傳統都唔係裝PTC發熱線。
對自己好d,因木紋磚冬天很冰凍。

引用:
原帖由 無樓無尊嚴 於 2021-1-12 12:47 AM 發表

可以用熱水式地下發熱,點都要升高地台1吋先。

引用:
原帖由 無樓無尊嚴 於 2021-1-12 08:14 AM 發表

對自己好d,因木紋磚冬天很冰凍。
我外地呢間地熱係用鍋爐行熱水管。

"We lied, we cheated, we stole.”- Mike Pompeo  (April 15, 2019)
佢癲你又癲? 你試下倒瀉杯水  睇下會唔會bbq

總之五毛同黃絲一類人 中國做既事五毛就話好好好 ,美國做嘅事黃絲就話好好好

回覆 引用 TOP

室內設計公司幫到你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Akeem 於 2021-1-12 08:05 AM 發表

十幾年前好多新私樓,發展商都會係廁所整,雲石地台底空心,電熱。依家d納米樓唔駛整啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pig00083 於 2021-1-12 08:15 AM 發表

可以用熱水式地下發熱,點都要升高地台1吋先。
一吋點得?起碼兩吋。

引用:
原帖由 Akeem 於 2021-1-12 08:44 AM 發表

一吋點得?起碼兩吋。
依間香港公司有安裝地熱。
利申:本人與該公司沒任何關係。

引用:
原帖由 pig00083 於 2021-1-12 08:50 AM 發表

依間香港公司有安裝地熱。
利申:本人與該公司沒任何關係。
上面個回覆係講鋪熱水管地熱先要兩吋, 外地舊式電熱發熱線冇乜人鋪,一係就鋪PTC電熱,6mm都唔使又安全安裝又方便。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]