• 瀏覽: 27,936
  • 回覆: 585
  • 追帖: 5
假設小明唔滿意特首林鄭表現,覺得佢處理香港經濟唔好,所以移民去新加坡,但係幾年之後換咗梁掁英做特首,將香港搞得好繁榮經濟好好,咁小明想回流香港,咁樣有咩問題?? 點解香港人移民外國就要被取消香港居留權

我 promise 你地以後唔再搞事,大家做返好朋友,OK?
鬼掹腳囉
有吃不到的葡萄是酸的既人要搞破壞囉
好難明咩?

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿
用小朋友心態去思考5毛既心態
就解答到所有問題
用成年人心態去諗就會覺得莫明其妙
🤷

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿
引用:
原帖由 西門町 於 2021-1-12 07:43 AM 發表

假設小明唔滿意特首林鄭表現,覺得佢處理香港經濟唔好,所以移民去新加坡,但係幾年之後換咗梁掁英做特首,將香港搞得好繁榮經濟好好,咁小明想回流香港,咁樣有咩問題?? 點解香港人移民外國就要被取消香港居留權
合資格,返嚟住返 7 年,咪攞返個永久居民囉。
好多國家都無雙重國籍㗎啦。

由始至終閣下的言論都虛無飄渺.一丁點實質證據也提供不出來.似夢囈多過舉證.
或者等你真有實證(或瞓醒)再來吧
引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-1-12 12:22 PM 發表

合資格,返嚟住返 7 年,咪攞返個永久居民囉。
好多國家都無雙重國籍㗎啦。
咁點解要住七年呢?而家樓價貴,香港人買唔到樓先至移民外國,將來香港樓價平返,佢哋返黎香港定居唔得咩? 世界上承認雙重國籍國家多過唔承認架

我 promise 你地以後唔再搞事,大家做返好朋友,OK?
引用:
原帖由 西門町 於 2021-1-12 07:43 AM 發表

例如

因為不滿現任老婆就離婚走人,同另一個女人開心風流快活。
後來覺得前妻有着數好處就想吃回頭草,還覺得理所當然,大條道理咁添。
又唔諗下當年誰放棄誰,現在話回就回,那有咁便宜,點都要重新註冊攞酒之類啦。

引用:
原帖由 蔥油餅 於 2021-1-12 01:16 PM 發表

例如

因為不滿現任老婆就離婚走人,同另一個女人開心風流快活。
後來覺得前妻有着數好處就想吃回頭草,還覺得理所當然,大條道理咁添。
又唔諗下當年誰放棄誰,現在話回就回,那有咁便宜,點都要重新註冊攞酒之類啦。
咁好多明星歌星話拍戲唱歌唱到攰,想退出演藝界,但過幾年又覺得拍戲唱歌好好玩,宣布復出歌壇唔得咩? 一離開咗娛樂圈就唔可以復出架??

曱甴唔係話,過往既董伯伯,煲呔曾,689,而家既777,全部都係阿爺派黎,所以都係冇分別架咩?
仲妄想轉特首會有分別?

引用:
原帖由 西門町 於 2021-1-12 01:05 PM 發表

咁點解要住七年呢?而家樓價貴,香港人買唔到樓先至移民外國,將來香港樓價平返,佢哋返黎香港定居唔得咩? 世界上承認雙重國籍國家多過唔承認架
香港法例規定要住滿 7 年
呢度係中國嘅地方,當然跟中國憲法。

由始至終閣下的言論都虛無飄渺.一丁點實質證據也提供不出來.似夢囈多過舉證.
或者等你真有實證(或瞓醒)再來吧
相信好多富豪、黨員親屬遲下都全部變成外國籍

回覆 引用 TOP

愛港愛國才是真正香港人中國人

話黎就黎,話走就走,有邊個國家比你咁做
樓主你是真心問?

回覆 引用 TOP

咁老豆老母又可唔可以隨便認呀? 你問呢d問題都弱智既

引用:
原帖由 西門町 於 2021-1-12 02:35 PM 發表

咁好多明星歌星話拍戲唱歌唱到攰,想退出演藝界,但過幾年又覺得拍戲唱歌好好玩,宣布復出歌壇唔得咩? 一離開咗娛樂圈就唔可以復出架??
人地復出都要四處搞宣傳,作嘢解釋,唔系話復出就復出咁簡單。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-1-12 05:48 PM 發表

香港法例規定要住滿 7 年
呢度係中國嘅地方,當然跟中國憲法。
即係話就算香港出世,都要等到7歲,係香港住滿7年先至係香港中國公民

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]