• 瀏覽: 14,847
  • 回覆: 122
  • 追帖: 2
本主題由 yycrab 於 2021-1-14 04:23 PM 提升
前國泰空姐阿Sa早年開「Smart Travel」YouTube頻道,去年在直播爆航空界秘聞,講起最討厭明星乘客大受歡迎。昨日YouTuber阿Sa又開咪,講起張振朗及龔嘉欣。

張振朗近年被TVB力捧上位,去年拎飛躍進步男藝員,今年再奪「最受歡迎電視男角色」,他在台上眼濕濕講得獎感言,講到「我家人教導我一定要識尊重別人,別人先識尊重你」。

阿Sa坦言本身對張生沒太大好感,大爆有一位朋友經常到片場做臨時演員過下戲癮,幾年前阿Sa就問該朋友覺得邊個演員特別乞人憎,該名臨時演員思考片刻,就指是張生,稱他扮「大哥」見高拜見低踩,反而黎耀祥拎視帝時,連隔籬廠清潔工都特登過去祝賀,阿Sa笑言:「張生真係要學吓嘢,做到公司上上下下都尊重,一視同仁。」

此外,阿Sa在航空界閱人無數,她讚龔嘉欣當日得獎感言好過「哨牙妹」好多。又稱聽過馬來西亞一名空姐朋友講龔嘉欣為事業放棄愛情,指那位朋友認識當地豪門阿姨,龔嘉欣曾有一個有米大馬男友,本身好錫她,阿Sa說:「不過龔嘉欣有少奶奶唔做,放棄呢份愛情,聽大馬朋友講啲人已經收到晒佢哋嘅婚訊,原本真係可以嫁入豪門,卻對自己演員職業好執着。」

https://hk.appledaily.com/entertainment/20210112/QUYYCKAF2NHEBNG6VYY2JXDXKQ/

遊戲劇情: https://www.youtube.com/watch?v= ... VVd-Qnmx1qd4aXwpLyC

主角: 景天、唐雪見、龍葵、紫萱、徐長卿
支持航空界阿Sa.

遊戲劇情: https://www.youtube.com/watch?v= ... VVd-Qnmx1qd4aXwpLyC

主角: 景天、唐雪見、龍葵、紫萱、徐長卿

回覆 引用 TOP

非雞果然係非雞。。。

引用:
原帖由 軍閥政治 於 2021-1-12 02:17 PM 發表

非雞果然係非雞。。。
一部份飛雞啦,唔敢講隻隻都係大話精,不過人地未拎獎時又唔爆,依家拎咗獎項,又出黎抽水爆料,呢隻就正一係死飛雞

如何「高拜低踩」? 詳細啲都冇

引用:
原帖由 proteca 於 2021-1-12 04:03 PM 發表

一部份飛雞啦,唔敢講隻隻都係大話精,不過人地未拎獎時又唔爆,依家拎咗獎項,又出黎抽水爆料,呢隻就正一係死飛雞
呢隻非雞之前爆過明客既機程做過d咩,完全唔專重人地私隱羅。。。

引用:
原帖由 軍閥政治 於 2021-1-12 04:13 PM 發表

呢隻非雞之前爆過明客既機程做過d咩,完全唔專重人地私隱羅。。。
有啲飛雞把口臭過屎渠,佢地成日話邊啲乘客呢樣唔好,嗰樣唔好,其實每一個階層,行業都會遇到有呢啲客人啦,你做得呢行,服務性行業,一定係會受氣,有邊一個行業唔會吖?仲有你地班飛雞做的工作同一般嘅茶餐廳有乜分別,咪又係coffee or tea,洗廁所,唔好以為著住件空姐服就高人一等,有權爆人私隱,指明道姓周圍唱人呃like,你班人又是否係好人?有冇專重過自己份工?有冇專重過其他人?

藝人鏡頭後仍然以禮待人,自然值得大眾欣賞!

偽人鏡頭後擺款人格差劣,亦自然會比人批評!

龔嘉欣為事業放棄愛情,關呢位空姐乜嘢事呢?至於張振朗,又唔係親眼見,又係聽朋友講,如何證實佢真係"見高拜見低踩"呢?呢篇報導真係睇完就算

見高拜見低踩但 1d證據都無,真係算9數啦

- 支持紅藍白,吊9黑黃綠
- 盡力反黃黑店
- 黃黑a/c即刻block,但日後如見該帳戶改善會解封
- 逢中國必撐,逢尾國必反
- 波馬股3項全能(1月大幅減玩波馬,因身體體能下跌),盤路/數據/圖表會說話
引用:
原帖由 Filadidas 於 2021-1-12 04:51 PM 發表

藝人鏡頭後仍然以禮待人,自然值得大眾欣賞!

偽人鏡頭後擺款人格差劣,亦自然會比人批評!
邊個可以證明係事實?難道靠一個空姐講就係真?還是司棋姐講佢對眼就是証據?

引用:
原帖由 dhj 於 2021-1-12 05:29 PM 發表

但張振朗又唔似係人氣高果隻

回覆 引用 TOP

黎耀祥始終由低做起, 見慣世態炎涼.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dhj 於 2021-1-12 05:29 PM 發表

好多人會當真架,人比乜佢地睇和聽,佢地就照單全收,唔會多角度思考,所以騙案長騙長有,最緊要有人受

引用:
原帖由 proteca 於 2021-1-12 05:36 PM 發表

邊個可以證明係事實?難道靠一個空姐講就係真?還是司棋姐講佢對眼就是証據?
閣下自行判斷,家陣無人去威脅或阻止你信定唔信!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]