• 瀏覽: 6,999
  • 回覆: 187
  • 追帖: 2
我喜歡吃豬扒,以前很多家庭都窮,印象中,我兒時都甚小吃豬扒,記憶中只吃過兩三次
我身體流著的血,就是草根的血
今日返工放午飯,又去搵野食,而家風起雲湧, 慳得一蚊得一蚊🤫🤫食平食貴冇所謂,最緊要食物質素,呢間唔係咩高級餐廳,食物質素未算最高,但價錢就超級平,所以有時放假都會專登來食佢🤭🤭

焗豬扒飯炒底

飲品唔包,但係呢個價完全冇投訴,逆境要自強,人窮志不短,總有出頭天🤩🤩🤩
多謝收看
@velocirapta @farm1615 @阿火~~ @Patronuses

引用:
原帖由 紅大少 於 2021-1-12 07:15 PM 發表

我喜歡吃豬扒,自小就求爸爸帶我去吃,以前很多家庭都窮,印象中,我兒時只吃過兩三次,一次應該是生日。感謝🤩🤩
長大後,自顧自生活,就從沒想過要帶你去試一次,連一次都沒有...
但我身體仍流著你的血,草根的血

今日返工放午飯,又去搵野食,而家風起雲湧, 慳得一蚊得一蚊🤫🤫食平食貴冇所謂,最緊要食物質素,呢間唔係咩高級餐廳,食物質素未算最高,但價錢就超級平,所以有時放假都會專登來食佢🤭🤭

飲品唔包 ...
雞蛋仔呢

引用:
原帖由 紅大少 於 2021-1-12 07:15 PM 發表

我喜歡吃豬扒,自小就求爸爸帶我去吃,以前很多家庭都窮,印象中,我兒時只吃過兩三次,一次應該是生日。感謝🤩🤩
長大後,自顧自生活,就從沒想過要帶你去試一次,連一次都沒有...
但我身體仍流著你的血,草根的血

飲品唔包 ...
咁好唔好食

引用:
原帖由 阿火~~ 於 2021-1-12 07:17 PM 發表

妖,檢舉,拿我父親開玩笑
一定要坐言起行

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿火~~ 於 2021-1-12 07:17 PM 發表

咁好唔好食
🉐️慢咗
Tuesday 好似是🐔皇飯

引用:

我喜歡吃豬扒,以前很多家庭都窮,印象中,我兒時只吃過兩三次
我身體流著的血,草根的血

飲品唔包,但係呢個價完全冇投訴,逆境要自強,人窮志不短,總有出頭天🤩🤩🤩
多謝收看
...
焗得好靚喎🤩🤩
熱飲加5蚊, 攞到返公司可變凍飲, 抵啲🤭🤭

引用:
原帖由 Patronuses 於 2021-1-12 07:16 PM 發表

雞蛋仔呢
$20梗係食飯啦仲食雞蛋仔

@Monster毛毛 係咪事實?

引用:

咁好唔好食
好食,仲係飽肚之選

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2021-1-12 07:21 PM 發表

焗得好靚喎🤩🤩
熱飲加5蚊, 攞到返公司可變凍飲, 抵啲🤭🤭
唔使啦,返公司飲水得啦

引用:
原帖由 Patronuses 於 2021-1-12 07:20 PM 發表

🉐️慢咗
Tuesday 好似是🐔皇飯
妖,捕住

引用:
原帖由 紅大少 於 2021-1-12 07:24 PM 發表

$20梗係食飯啦仲食雞蛋仔
回憶🀄️⋯一生兩三次是飯
一週兩三次是你一口佢一口的雞蛋仔

引用:
原帖由 阿火~~ 於 2021-1-12 07:27 PM 發表

妖,捕住
5G 光纖 加 🛰

平得嚟有質素,難怪引到少爺返凡間啦

引用:
原帖由 紅大少 於 2021-1-12 07:25 PM 發表

好食,仲係飽肚之選
食左蛇呀

主題標籤 #生日 #豬扒
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]