• 瀏覽: 7,448
  • 回覆: 154
  • 追帖: 1
裝咗部P記匹半冷暖窗口機喺廳,開30度風速最大,都唔係好暖,部機室內溫度顯示25°,都好寒,可能廳空間大,裝房應該會好暖,見好多人裝廳都唔暖。

引用:
原帖由 牧夫座 於 2021-1-12 11:20 PM 發表

裝咗部P記匹半冷暖窗口機喺廳,開30度風速最大,都唔係好暖,部機室內溫度顯示25°,都好寒,可能廳空間大,裝房應該會好暖,見好多人裝廳都唔暖。
點會唔暖,我廳裝4匹好暖。

"We lied, we cheated, we stole.”- Mike Pompeo  (April 15, 2019)
引用:
原帖由 牧夫座 於 2021-1-12 11:20 PM 發表

可能暖氣都升上ceiling, 把風扇向下吹試試。

廳空間幾大,幾多尺樓底先?

分體嘅變頻暖氣勁好多,但都要睇你空間幾大、及匹數是否足夠 !? 

引用:
原帖由 豬肉仔. 於 2021-1-13 01:50 AM 發表

分體嘅變頻暖氣勁好多,但都要睇你空間幾大、及匹數是否足夠 !? 
同意,你空間幾大?窗口多唔多好大影響....
好似樓上咁,二百尺四匹肯定夠
在下二百尺1.5匹都夠用。

熱氣向上升的 買把偱環扇吹散熱氣

引用:
原帖由 opclk99 於 2021-1-13 03:30 AM 發表

同意,你空間幾大?窗口多唔多好大影響....
好似樓上咁,二百尺四匹肯定夠
在下二百尺1.5匹都夠用。
廳450呎四匹夠用。

"We lied, we cheated, we stole.”- Mike Pompeo  (April 15, 2019)
引用:
原帖由 Akeem 於 2021-1-13 07:50 AM 發表

廳450呎四匹夠用。
三匹都夠啦450

引用:
原帖由 佛肥 於 2021-1-13 07:59 AM 發表

三匹都夠啦450
開放式廚房大匹啲好。

點會唔暖,我廳 225 尺裝 2.5 匹好暖

set 18 已經有 20 - 21

引用:
原帖由 Akeem 於 2021-1-13 08:01 AM 發表

開放式廚房大匹啲好。
人地用窗口, 你用分體播。
如果你唔開分體,
要裝幾多部 窗口 先。   
我估你要開埋十幾支 女王風筒同重要部位 取暖都似。

藥師佛咒 對抗武肺
http://bit.ly/38Fuijs
http://bit.ly/2TXhW1O
不論什麼人,只要不是敵對分子,不
是惡意攻擊,允許大家講話,講錯了也不
要緊。各級領導人員,有責任聽別人的話。
毛語錄 139頁
引用:
原帖由 kzzs5zs5 於 2021-1-13 08:16 AM 發表

人地用窗口, 你用分體播。
如果你唔開分體,
要裝幾多部 窗口 先。   
我估你要開埋十幾支 女王風筒同重要部位 取暖都似。
咁落後裝窗口機?喺香港啲舊樓先裝,連大陸都冇人用。

樂聲牌窗口冷暖變頻機,今次一舖見底!!!

無人買了

1.5 匹, 12200 BTU 。人地一匹都 10900 - 11942 BTU

引用:
原帖由 鄉下甩毛飛 於 2021-1-13 12:41 AM 發表

可能暖氣都升上ceiling, 把風扇向下吹試試。
已向下,風都係吹出門口

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]