• 瀏覽: 5,969
  • 回覆: 113
  • 追帖: 1
本主題由 YanNessIsMe 於 2021-1-17 10:31 AM 移動
引用:
原帖由 ouph2003 於 2021-1-13 01:25 AM 發表

地盤揾錢多過你啦妒忌呀!??
識好多做地盤既都係租樓住,臨老唔過得世,有啲上到公屋就好些少但已經做到周身傷曬

引用:
原帖由 freetongg 於 2021-1-14 11:11 PM 發表

識好多做地盤既都係租樓住,臨老唔過得世,有啲上到公屋就好些少但已經做到周身傷曬
揾到錢同淨到錢係2樣野😂😂😂

回覆 引用 TOP

學歷 不= 學力
離開左學校 社會都會有野學 , 即使唔讀書 都會係社會之中領悟到不少野
舊時香港好多發到圍既老闆都係讀好小書 , 發達唔係依靠讀書
讀書都唔代表搵到錢 兩者不掛鉤

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 opclk99 於 2021-1-14 01:10 AM 發表

流主最睇唔起既地盤佬,
最貴工種燒焊一級工人,
趕工之時(如青馬橋)出到5000-8000/日薪
*TVB有新聞講
你同隻井底蛙講外面有海有湖有山㗎……

佢會好不屑咁屌你佢㗎咋!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 opclk99 於 2021-1-15 05:19 AM 發表

同意,
佢同徊件完全傻仔一樣,
心智年年十八歲,
思維差過小學雞。
真正獻世....
嗱,唔準你咁講㗎,十八歲,都可以係天縱奇才才華橫溢,好多成功人士十八歲已經開始鋒芒畢露……

樓主呢D,18歲咪仲係好似6歲智商咁,完全無分析能力,我有個姪仔,啱啱六歲,佢係同我傾科學,未來發展大勢,AI 智能,係講呢D,八歲,都可以好高智商㗎!

引用:
原帖由 至愛老輝2 於 2021-1-15 05:28 AM 發表

嗱,唔準你咁講㗎,十八歲,都可以係天縱奇才才華橫溢,好多成功人士十八歲已經開始鋒芒畢露……

樓主呢D,18歲咪仲係好似6歲智商咁,完全無分析能力,我有個姪仔,啱啱六歲,佢係同我傾科學,未來發展大勢,AI 智能,係講呢D,八歲,都可以好高智商㗎!
老輝哥你又啱啊,
六歲都可以好高智商,
我女
18歲讀HK Local U,
智商肯定高過1.56m呢D 25歲先畢業奇才,
人地奇才uk 野雞degree有人工$14000,
我個女HK野雞degree人工正常$3xxxx,
流主應反醒下人生....

引用:
原帖由 opclk99 於 2021-1-15 05:40 AM 發表

老輝哥你又啱啊,
六歲都可以好高智商,
我女18歲讀HK Local U,
智商肯定高過1.56m呢D 25歲先畢業奇才,
人地奇才uk 野雞degree有人工$14000,
我個女HK野雞degree人工正常$3xxxx,
流主應反醒下人生....
佢會反省就唔會搞到而家咁啦!

上一代六十年代香港人邊個有學歷,唔係佢地努力工作,你老豆老母點生得出你。

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2021-1-12 11:59 PM 發表

讀唔到書果班男人,肯定冇個本事,我好肯定同你地講,學識少乜柒都唔識,書都唔睇多本既男人一定十有八九從事埋D低下階層工作,例如地盤狗、保安之類。唔好再話咩"低學歷都有叻人"之類廢話,你咁講同打飛機冇分別。就好似話六合彩都有人中一樣但萬中無一。
你的自白

你睇而家好多大老板都唔高學歴,佢識請有學歷嘅人幫佢打工就得啦,有學歴唔代表有智慧,只係佢係睇左好多年課本,識多幾隻字,什至見過有D讀到個腦到實晒,唔識變通
當然都有例外嘅,但唔係大部份

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tkmeb 於 2021-1-13 12:24 AM 發表

又來on9無限大!
隻精神病曱甴又出瀨屎帖🪳💩💩💩

窮到冇錢買Leica..........

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]