• 瀏覽: 4,478
  • 回覆: 45
  • 追帖: 1
元朗,天水圍,屯門市中心居民忍夠啦!
屯赤已經開咗三個禮拜,但 A36, A37 仲未改道,E36, E36A, E37 仲未開辦,令三區居民仲係要兜大圈先可以去機場東涌,嚴重不便!
最離譜的係,A34 快過 A37, 令天水圍居民寧願兜足成個屯門,冒要經有肺炎爆發的大興區,都唔要搭 A37 去機場!
我哋忍夠啦!
強烈要求龍運立即取消 E34A, E34B, 並開辦 E36, E36A, E37; A36 及 A37 立即改道,並加入華都回水站機制,令元朗,天水圍,屯門市中心居民有特快巴士去機場走佬!
歡迎討論。

只係屯門市中心者,對元朗來說,A36改等同走回98年前的舊路,只有更慢。天水圍都只係有機會打個和。

引用:
原帖由 post70 於 2021-1-13 11:31 AM 發表

只係屯門市中心者,對元朗來說,A36改等同走回98年前的舊路,只有更慢。天水圍都只係有機會打個和。
只係屯門市中心+1,
元朗的線 睇下快唔快得過現時A36 50分鐘至60幾分鐘到機場 慢過的話 改來趕客
睇下新A37會不會慢過現時A36
趕朗屏客搭鐵或去大馬路搭新A36或E線

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 post70 於 2021-1-13 11:31 AM 發表

車費減至$18.9,但係換咗慢車程,冇趕客先叫做打和啦

A34 做天水圍

回覆 引用 TOP

盡快改啦
大西北都係行屯赤比較好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 FunKY 於 2021-1-13 03:22 PM 發表

車費減至$18.9,但係換咗慢車程,冇趕客先叫做打和啦
真係去機場坐飛機,又點會在意個幾蚊啊。

回覆 引用 TOP

屯門市廣場果段路負荷
唔到咁多條巴士行,
到時早上又塞死,令到出
九龍更加塞攬炒,其實路
政署應該研究一下由山景
開一條高速公路,到時
巴士可元朗公路行大興山景

強烈要求龍運A36/A37立即改道,途經蝴蝶灣/龍門居,並加入回水站機制,令屯碼區居民有特快巴士往返元朗/天水圍!

引用:
原帖由 Danieloveu 於 2021-1-14 12:47 AM 發表

屯門市廣場果段路負荷
唔到咁多條巴士行,
到時早上又塞死,令到出
九龍更加塞攬炒,其實路
政署應該研究一下由山景
開一條高速公路,到時
巴士可元朗公路行大興山景
應該係負荷唔到咁多貨車姐。
即使 E36/A,E37,A36,A37 改道,多幾多架車行姐?

元朗改新路既好處只係有車費平左

如果不想兜整個屯門,可乘港鐵或輕鐵到屯門轉乘龍運A33X

天水圍無直接快速公路駁屯赤,根本預唔到時間去機場,隨時塞車,而家行大欖好穩定。

引用:
原帖由 yushimura 於 2021-1-14 01:48 PM 發表

元朗改新路既好處只係有車費平左
但係對於元朗YOHO既居民來講,
佢地現時搭巴士去(九龍市區/荃灣/
東涌/機場)既優勢就係近(大欖隧道)
直上公路就特快去到目的地.

故此,對於元朗YOHO既居民來講,
若果去(東涌/機場)改行屯赤分分鐘
搭車時間仲耐過行(大欖隧道)呀!

由HKBDB,直到現在既香港討論區,已經做o左(二十年)左右既巴士迷!!
引用:
原帖由 LEMON3 於 2021-1-14 06:52 PM 發表

但係對於元朗YOHO既居民來講,
佢地現時搭巴士去(九龍市區/荃灣/
東涌/機場)既優勢就係近(大欖隧道)
直上公路就特快去到目的地.

故此,對於元朗YOHO既居民來講,
若果去(東涌/機場)改行屯赤分分鐘
搭車時間仲耐過行(大欖隧道)呀!
唔止Yoho,係水邊圍都比較耐,只是走回冇大纜隧道的舊路

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]