• 瀏覽: 6,325
  • 回覆: 169
  • 追帖: 1
這店有幾好味聽就聽得多,但每次經過想試見到人龍之長可以媲美彌敦道便放棄。
難得最近見到版友推介兼不用排隊,即時燃起一試的慾望。入座時還安排卡位給我,對人群恐懼既我啱晒不過。食物果然無失望,點餐飲時伙記說不要一併叫,攤凍會唔好味,如此體貼更覺貼心

早餐時段選擇唔多,二選一或散叫

火腿通粉,已經多年沒有吃過。通粉不是個人偏愛的坑紋通粉,淋度恰到好處,濃濃湯底一口也沒有喝剩

炒蛋多士,多士烘得脆又不過火,炒蛋賣相不算靚,勝在夠滑又無多餘味道,贏👍🏼

熱咖啡,港式咖啡普遍過酸,這杯入口第一啖已經唔抗拒,少數覺得唔錯既港式咖啡

熱檸檬茶,茶味太薄,還好檸檬🍋沒有苦澀味

這個早餐可以吃了半小時多🤣🤣🤣算好好啦!

我就站在布拉格黃昏的廣場 在許願池投下了希望
那群白鴿背對著夕陽 那畫面太美我不敢看

又澳牛

引用:
原帖由 Monster毛毛 於 2021-1-13 03:41 PM 發表

又澳牛
未食過想食下

澳牛好食咩?食埋燉蛋沒?

柄你
掂呀而家開返應該晏少少就要排隊了

如無力挽回要懂得放手..
引用:
原帖由 幸運如意☆ 於 2021-1-13 03:37 PM 發表

這店有幾好味聽就聽得多,但每次經過想試見到人龍之長可以媲美彌敦道便放棄。
難得最近見到版友推介兼不用排隊,即時燃起一試的慾望。入座時還安排卡位給我,對人群恐懼既我啱晒不過。食物果然無失望,點餐飲時伙記說不要一併叫,攤凍會唔好味,如此體貼更覺貼心

邊間?

我都鍾意食呢個

早餐通心蛋

做人當自強.不理智的就沒有意義嘛.
年輕人需要的不只是薪水,是薪水背後代表的東西,是薪水之外無法統計的價值,我們人在做有意義的事的時候特別快樂.
引用:
原帖由 幸運如意☆ 於 2021-1-13 03:37 PM 發表

而家唔使排隊算好好了,你今早去食早餐😂😂😂

正宗港式早餐、正

唔駛光速?

澳牛唔係暫時休業咩?

引用:

火腿通粉,已經多年沒有吃過。通粉不是個人偏愛的坑紋通粉,淋度恰到好處,濃濃湯底一口也沒有喝剩
1 ...
坐言起行、如意精神!

引用:
原帖由 低能的你 於 2021-1-13 03:49 PM 發表

澳牛好食咩?食埋燉蛋沒?
只講食呢幾樣好味啊😋燉蛋細個食太多,要食自己整,反而想去其他地方食薑汁撞奶

引用:
原帖由 tongtongcool 於 2021-1-13 03:52 PM 發表

掂呀而家開返應該晏少少就要排隊了
排隊就食物幾好都不了,因為怕人多

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]