• 瀏覽: 8,573
  • 回覆: 75
  • 追帖: 3
旺角收工去街市望下,竟然見到西澳回到12月初價錢140蚊斤,見好齊手就買隻啦老闆好意頭收138!

上次母的D肉好紅,呢次到公但D肉一樣咁紅。感覺紅肉甜過白肉......

多膏多肉好滿意。

加碼落兩個粉絲鋪底撈蠔油蒜蓉,蒸7分鐘食得!海鮮還是清蒸最原汁原味!

引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-1-13 09:43 PM 發表

旺角收工去街市望下,竟然見到西澳回到12月初價錢140蚊斤,見好齊手就買隻啦老闆好意頭收138!

Steven,又買到平靚正龍蝦。

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
不打擾,是我對你最後的温柔。
引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-1-13 09:43 PM 發表

平靚正嘅龍蝦

回覆 引用 TOP

yummy

回覆 引用 TOP

引用:

上次母的D肉好紅,呢次到公但D肉一樣咁紅。感覺紅肉甜過白肉......

多膏多肉好滿意。

加碼落兩個粉絲鋪底撈蠔油蒜蓉,蒸7分鐘食得!海鮮還是清蒸最原汁原味!

steven,新鮮海鮮梗係正正好食啦

引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-1-13 09:52 PM 發表

Steven,又買到平靚正龍蝦。
真係路過見到 MK不是地頭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-1-13 10:04 PM 發表

steven,新鮮海鮮梗係正正好食啦
哈哈16叔旺角南澳好硬,企280斤,未必咁好彩遇到了

你有無統計過 D肉紅色真係甜過晶瑩通透雪白色的?不知心理作用定點呢

好平

回覆 引用 TOP

今天看, $238/斤。。。我都末食過。。過兩天要去荃灣,看看。

中小隻。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hermanherman 於 2021-1-13 10:18 PM 發表

今天看, $238/斤。。。我都末食過。。過兩天要去荃灣,看看。
其實上星期價錢已經回落,你的街市斬客,搭埋taxi去其他區都有找

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-1-13 10:06 PM 發表

哈哈16叔旺角南澳好硬,企280斤,未必咁好彩遇到了

你有無統計過 D肉紅色真係甜過晶瑩通透雪白色的?不知心理作用定點呢
元貝若果遇到橙色的,就一定甜過白色的……

回覆 引用 TOP

將軍澳賣240/斤

引用:

我問魚販,聽講乸有膏喎,魚販話,冇分公乸.....

唔識就唔識啦

咁究竟點分?

引用:
原帖由 阿火~~ 於 2021-1-13 10:42 PM 發表

我問魚販,聽講乸有膏喎,魚販話,冇分公乸.....

唔識就唔識啦

咁究竟點分?
看腳趾, 最尾開叉就是乸

主題標籤 #海鮮
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]