• 瀏覽: 459
  • 回覆: 15
相差一兩天啫,全球已經升到197萬,3萬人因為全能既耶穌唔救而死亡?
既然耶穌稱自己為世界之救主?
世界救主啵?救世喎? ?
點解這個時刻唔出來救世呢?
匿埋在2000年前又話救世?
救咗以色列救人?究竟有冇事實或任何文獻證明耶穌有救過世呢?

基督教徒叫耶穌現在出來救啦!
個【世】已經升到197萬人死亡,為什麼基督教的救世耶穌竟然無能到龜縮呢?
如果基督教從冇吹牛話自己有全能和救世之神,都冇咁有火!

既然咁把炮自認係全能全知救世的耶穌教,
原來除了攪破壞,洗腦,收奉獻,性侵之外,還會有些什麼實質既好事做出來呢?
一個騙子神棍教,
【全能全知救世主耶穌】?叫人祈禱?感恩?究竟知唔知醜呀?

.

McLoneV金句【學術上認為耶穌歷史上存在,不等同「基督教係可信」】聖經可信的部份只有「尼希米記的聖殿重建,一些保羅書處理當時教會問題」吹牛人文科學
你鬧耶教等是神棍無問題,但唔關耶穌事,切勿褻瀆神靈;今次疫情只係審判的頭盤,197萬亦只是冰山一角,上帝的審判對象包括無神者與宗教,所以那些宗教祈禱是無效的,他們亦自身難保。

引用:
原帖由 梅坦利耶 於 2021-1-14 04:46 AM 發表

你鬧耶教等是神棍無問題,但唔關耶穌事,切勿褻瀆神靈;今次疫情只係審判的頭盤,197萬亦只是冰山一角,上帝的審判對象包括無神者與宗教,所以那些宗教祈禱是無效的,他們亦自身難保。
廢話之最!
咪吹牛認全能同救世主咧!掠水就叻!

.

McLoneV金句【學術上認為耶穌歷史上存在,不等同「基督教係可信」】聖經可信的部份只有「尼希米記的聖殿重建,一些保羅書處理當時教會問題」吹牛人文科學
引用:
原帖由 雷電超人 於 2021-1-14 04:50 AM 發表

廢話之最!
咪吹牛認全能同救世主咧!掠水就叻!

.
別得罪鬼神。

回覆 引用 TOP

理得人  啲人信教都係自欺欺人 求安心姐
所以我以前成日笑尻里啲人  全都假同佢地幻想  做埋啲多撚餘野  好好笑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雷電超人 於 2021-1-14 02:19 AM 發表

相差一兩天啫,全球已經升到197萬,3萬人因為全能既耶穌唔救而死亡?
既然耶穌稱自己為世界之救主?
世界救主啵?救世喎? ?
點解這個時刻唔出來救世呢?
匿埋在2000年前又話救世?
救咗以色列救人?究竟有冇事實或任何文獻證明耶穌有救過世呢?

基督教徒叫耶穌現在出來救啦!
個【世】已經升到197萬人死亡,為什麼基督教的救世耶穌竟然無能到龜縮呢?
如果基督教從冇吹牛話自己有全能和 ...
他們已得到上帝拯救,全部都去天國了,信主得永生,阿門

引用:
原帖由 流西水股 於 2021-1-14 08:14 AM 發表

他們已得到上帝拯救,全部都去天國了,信主得永生,阿門
你歪曲聖經,自信為神。聖經講明得救的人甚少,那有這麽容易咁多人得救!

思念如波一浪浪,常行靜坐念消磨;
持咒觀想來降伏,一念過去是光芒。

悟時頓,非時漸;頓如幻,漸皆夢;
一翻迷惑,清醒一瞬。
醒時何曾頓漸,大日未嘗不普照。
引用:
原帖由 昊暠昺 於 2021-1-14 09:11 AM 發表

你歪曲聖,自信為神。聖經講明得救似人甚少,那有這麽容易咁多人得救!
唔多啦,只佔得全球幾個%

救世神棍?好睇喎😃

1995年電影

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 流西水股 於 2021-1-14 11:56 AM 發表

唔多啦,只佔得全球幾個%
噏得就噏,毫無聖經依據!😎

一翻迷惑,清醒一瞬。
引用:
原帖由 昊暠昺 於 2021-1-16 09:30 PM 發表

噏得就噏,毫無聖經依據!😎
神父牧師都係咁講

引用:
原帖由 流西水股 於 2021-1-17 10:26 AM 發表

神父牧師都係咁講
你叫神父牧師搵出聖經依據吧!

上天堂如穿針孔的駱駝,那有這麽容易!

一翻迷惑,清醒一瞬。
引用:
原帖由 昊暠昺 於 2021-1-17 02:37 PM 發表

你估法庭咩,乜都講証據,好多神蹟都冇記錄係性經裡面,信則有不信則無

引用:
原帖由 昊暠昺 於 2021-1-17 02:37 PM 發表

上天國要經過考驗,最重要是人的本性,品格,如下:

《馬太福音》
18.1當時,門徒進前來,問耶穌說:「天國裡誰是最大的?」
18.2耶穌便叫一個小孩子來,使他站在他們當中,
18.3說:「我實在告訴你們,你們若不回轉,變成小孩子的樣式,斷不得進天國
18.4所以,凡自己謙卑像這小孩子的,他在天國裡就是最大的。
18.5凡為我的名接待一個像這小孩子的,就是接待我。」

這比喻就是如小孩子的純潔,謙卑,亦如照顧小朋友一樣,要有愛心;所謂天國最大者,就是最重要的。

彌勒

引用:
原帖由 流西水股 於 2021-1-17 03:03 PM 發表

你估法庭咩,乜都講証據,好多神蹟都冇記錄係性經裡面,信則有不信則無
唔講証據可以講理據,全能矛盾,沒有全能,因此聖經中的神是假的。

一翻迷惑,清醒一瞬。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]