• 瀏覽: 5,274
  • 回覆: 40
本主題由 mongkok brother 於 2021-1-18 04:48 PM 分類

ViuTV即將開拍港版《大叔的愛》!香港電視劇向來都無BL種類,ViuTV之前就購入日本大熱BL神劇《大叔的愛》版權,終於有消息開拍喇!有傳將由黃德斌同MIRROR成員Anson Lo、Edan主演!

ViuTV《全民造星3》上BL舞台「我們」極受觀眾歡迎,更希望ViuTV可以開拍一套BL劇。

其實早喺上年,ViuTV已經買咗日本BL神劇《大叔的愛》嘅版權,務求打造港版《大叔的愛》!

早前終於傳出開拍消息!有指「港版《大叔的愛》」將由黃德斌同MIRROR成員Edan、Anson Lo主演。

日劇《大叔的愛》係一套辦公室愛情喜劇,講述主角「春田創一」雖然中意異性但無異性緣,反而被上司部長「黑澤武藏」及同事後輩「牧凌太」追求,展開一段三角戀。

日版男主角由田中圭飾演,「部長」吉田鋼太郎同「牧凌太」林遣都都非常受歡迎。

傳港版《大叔的愛》男主「春田創一」將由MIRROR成員Edan出演,黃德斌將飾演暗戀下屬嘅「部長」一角,而Anson Lo則飾演男主同事「牧凌太」嘅角色,同時亦係黃德斌嘅情敵。

雖然新劇仲未有官方消息,但係Edan已承認會同Anson Lo合作拍劇,黃德斌亦表示有同ViuTV傾過但目前仍未落實。

好似話月尾就開拍啦

光顧香港 時代廣場
港劇加油,進軍亞洲、衝去世界。等全世界都領略到港劇魅力,讓全球年輕人都已港青為偶像、引領世界進步。

黃劇連中國香港都出唔到

回覆 引用 TOP

死基佬

回覆 引用 TOP

叔叔🤭

由月光族變中光族

回覆 引用 TOP

嘥L氣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ryokun99 於 2021-1-14 01:30 PM 發表

港劇加油,進軍亞洲、衝去世界。等全世界都領略到港劇魅力,讓全球年輕人都已港青為偶像、引領世界進步。
鄉港劇唔反中連曱甴都唔睇

講白佢,就係抄。毫無新意。

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ryokun99 於 2021-1-14 13:30 發表

人地陸劇既早已經沖出左亞洲了,港劇而家先話沖出?你當2018年google全球搜尋冠軍透明?

回覆 引用 TOP

過到廣管局再講

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 momo1234 於 2021-1-14 20:42 發表

鄉港劇唔反中連曱甴都唔睇
一係偷睇TVB!

就係唔睇99妖視!

tvb再見2020絕世靚抽!99妖視沒落!
無線收入上,有線除黑暴
拜登一上場,侵侵終於香!
豐田銷量漲,低碳天空揚!
大妓院失常,毒果變肉醬!
NBC更強,奧運齊宣揚!

回覆 引用 TOP

今次實掂

現今口味勿當有趣。

光復黑暴🧟‍♂️時代垃圾🗑
五大訴求🖐雙手放頭🙆‍♀️
全部上鎖🔒缺一不可🙅‍♀️

回覆 引用 TOP