• 瀏覽: 43,433
  • 回覆: 252
  • 追帖: 7
本主題由 泉船 於 2021-1-16 03:56 PM 移動
我老闆好冇禮貌。

我老闆真係好冇禮貌。

我老闆真係好撚冇禮貌。

佢叫人最鐘意就係「喂!」

做做下嘢,突然企係你後面「喂!」,心血少啲都比佢嚇死。

佢最鐘意就係「喂,有冇嘢做?」

佢到底想我點答佢呢?

答「有嘢做」,佢照比啲九唔搭八嘅嘢我做。

答「冇嘢做」,佢又問我點解咁得閒。

不過最大問題都係佢句「餵」,比如我哋成班人傾緊工作嘢,佢無啦啦「餵」,又唔知佢餵緊邊個,咁成班停咗望住佢,睇下佢搵邊個,佢又望住我哋唔出聲,之後講幾句廢話,又行開。

有次落去食煙,食煙位有個嘢飲機,我企係部機前面睇下有冇乜特別嘢可以飲下,無啦啦有隻手啪八達通,我原本打算讓開比佢啦,點解聽到句︰

「喂!可樂呀。」

屌,就係我老闆。

好啦,幫下佢啦。

罐可樂跌完落嚟,佢拎完就走,一句多謝都冇。

係唔係上咗年紀班老闆都係咁冇禮貌?

無禮貌好過陰濕心中有鬼嗰啲

對比有d老細又長氣人仲要係又屌唔係又屌果d,你老細算好好了

你老板個個月出糧餵你,比佢餵下都唔算好大問題,好多老板一開口就問候你全家都係咁啦

回覆 引用 TOP

有錢有地位,食埋你老婆都仲得

係你冇用要打工,你可以唔撈喎,我公司咁多員工對啲員工都唔係個個記得佢哋咩名?

冇禮貌唔係七十後嘅專利!

而家啲後生連餵你都慳番。

頂唔順咪走人囉
換個有禮的老板

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Baako 於 2021-1-14 10:27 AM 發表

我老闆好冇禮貌。

我老闆真係好冇禮貌。

我老闆真係好撚冇禮貌。

佢到底想我點答佢呢?

不過最大問題都係佢句「餵」,比如我哋成班人傾緊工作嘢,佢無啦啦「餵」 ...
辭職啦仲忍!

回覆 引用 TOP

你老闆正pk

引用:
原帖由 Baako 於 2021-1-14 10:27 AM 發表

我老闆好冇禮貌。

我老闆真係好冇禮貌。

我老闆真係好撚冇禮貌。

佢到底想我點答佢呢?

不過最大問題都係佢句「餵」,比如我哋成班人傾緊工作嘢,佢無啦啦「餵」 ...
你唔好年代歧視喎~梗係唔係個個七十後都無禮貌,係你老闆個人修養問題

回覆 引用 TOP

引用:

我老闆好冇禮貌。

我老闆真係好冇禮貌。

我老闆真係好撚冇禮貌。

佢到底想我點答佢呢?

其實佢知唔知你叫乜名😂😂
佢都無禮貌到一個點

回覆 引用 TOP

引用:

我老闆好冇禮貌。

我老闆真係好冇禮貌。

我老闆真係好撚冇禮貌。

佢到底想我點答佢呢?

你老闆系柒同無家教。佢記唔住人名咩?

回覆 引用 TOP

咁樣生意唔慌會做得大

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]