• 瀏覽: 2,691
  • 回覆: 54
直播吧1月14日訊 在西班牙超級盃4強的一場比賽中,巴塞與皇家蘇斯達展開較量,比賽第51分鐘巴塞中場迪莊手球送點,西班牙馬卡電台的球證專家安杜哈爾-奧利弗表示判罰沒有問題。

安杜哈爾-奧利弗說道:「迪莊的肘部張開了,因此被吹射12碼,唯一需要確認的是迪莊是否是在禁區內,VAR檢查後確認了,這是一次正確的12碼判罰。」

奧耶沙保一蹴而就,幫助皇家蘇斯達將比數扳成1-1平。

距離咁遠大把時間避

今次無得賴喇

https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/12617386/1/20210114

梅西:
就這樣被你(C朗)征服 切斷了所有去路
我的心情是羞家 我的決定是糊塗
就這樣被你(C朗)征服 認同你最好的GOAT
我的劇情已落幕 我的愛恨已入土

回覆 引用 TOP

一個距離近加上背向對手避唔到,唔吹手球正常判決

距離咁遠大把時間避,吹罰手球無得拗

梅西:
又逼害巴塞

引用:
原帖由 西聞吹奏大師 於 2021-1-14 11:56 AM 發表

又逼害巴塞
係迪莊逼害巴塞

梅西:

回覆 引用 TOP

睇波睇定格圖
真係得啖笑

梅西:
引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2021-1-14 12:11 PM 發表

睇波睇定格圖
真係得啖笑
https://cdn.discuss.com.hk/t/541575/f/800x0/https://img.discuss.com.hk/d/attachments/day_210114/20210114_6b1a4782c13e42981c50HJchOAnB4fon.jpg
有人一張圖就分析到,果然係現場睇開波

引用:
原帖由 西聞吹奏大師 於 2021-1-14 12:13 PM 發表

有人一張圖就分析到,果然係現場睇開波
現場睇都一定睇到2次手球情況唔同無得比較
同埋球例唔識就呱呱叫

梅西:

回覆 引用 TOP

唔知今次米米信唔信球証呢

引用:
原帖由 濫權太郎 於 2021-1-14 12:28 PM 發表

唔信
迪莊個隻明明係腳黎

梅西:

回覆 引用 TOP

關鍵先生搞咩?
係唔係冇出糧?

注碼實在太大

輸唔起就返屋企
左賴右賴仆街死
引用:
原帖由 回味的加泰8寶粥 於 2021-1-14 12:35 PM 發表

關鍵先生搞咩?
係唔係冇出糧?
呢球手球太明顯
無理由唔吹罰

梅西:

回覆 引用 TOP

VAR檢查後確認了,這是一次正確的12碼判罰。
VAR今次又作出公平公正嘅判決
值得一讚

梅西:

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 濫權太郎 於 2021-1-14 12:28 PM 發表

前2日先話信球證,而家又呱呱嘈

引用:
原帖由 西聞吹奏大師 於 2021-1-14 12:52 PM 發表

前2日先話信球證,而家又呱呱嘈
嘈緊啦
係到呱呱叫

引用:
原帖由 濫權太郎 於 2021-1-14 12:54 PM 發表

嘈緊啦
係到呱呱叫
確實奇怪。
果然標準成日轉

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]