• 瀏覽: 2,208
  • 回覆: 33
祖雲達斯球星基斯坦奴朗拿度周三意大利盃88分鐘出場,結果加時貢獻神助攻。

祖雲達斯球星基斯坦奴朗拿度(Cristiano Ronaldo)不愧是神級球星,周三在意大利盃16強對熱拿亞,他於88分鐘2:2時後備上陣,擺明是教練派路安排他加時搏殺,果然他不負所託,在加時發威,戰至105分鐘馬上發揮威力炮製奠勝一球。 C朗先在禁區內控球,面對對方3名後衛包圍不慌不忙,前無去路唯有退到禁區外,合共有4名對手前來夾擊,他再冷靜分給左路的摩拉達傳中,自己馬上衝入禁區中路接應,造就前柱的拉菲拿射入。 教練派路以後備兵應戰,沒想到要派出C朗才贏3:2,「球隊不懂得控制球賽,上半場明明可以穩操勝券,結果自己令比賽變得複雜。」 祖雲達斯將與國際米蘭合演國家打吡,對C朗而言也算是輕舒腳頭,寓賽於操。

全靠C朗以一敵四神助攻絕殺對手

https://hk.sports.yahoo.com/news/以-敵四-c朗後備騷腳法-014859584.html

梅西:
就這樣被你(C朗)征服 切斷了所有去路
我的心情是羞家 我的決定是糊塗
就這樣被你(C朗)征服 認同你最好的GOAT
我的劇情已落幕 我的愛恨已入土
正常發揮

果邊無出自吹goat就捧盃
所以話少打梅西隊友發揮勁好多

諗起有米米話無人mark阿朗先咁易入波,梅西就有10個人mark

引用:
原帖由 濫權太郎 於 2021-1-14 11:07 AM 發表

果邊無出自吹goat就捧盃
所以話少打梅西隊友發揮勁好多
好彩祖記有C朗

梅西:

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 西聞吹奏大師 於 2021-1-14 11:17 AM 發表

諗起有米米話無人mark阿朗先咁易入波,梅西就有10個人mark
連mark唔到C朗同一mark死隻左腳即無料到嘅梅西
高下立見

梅西:

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ericwon666 於 2021-1-14 11:03 AM 發表

正常發揮
某迷成日講C朗唔識組織
結果又被打臉

梅西:

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 西聞吹奏大師 於 2021-1-14 11:17 AM 發表

係防守咁勁嘅意甲要以1敵4唔容易架
不過C朗就做得到

梅西:
引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2021-1-14 12:49 PM 發表

係防守咁勁嘅意甲要以1敵4唔容易架
不過C朗就做得到
一陣又有人話西甲仲勁,場場10個人圍住梅西架啦

引用:
原帖由 西聞吹奏大師 於 2021-1-14 12:57 PM 發表

一陣又有人話西甲仲勁,場場10個人圍住梅西架啦
梅西用1個人都完封到啦
C朗1個人就封到梅西無聲出

梅西:

回覆 引用 TOP

下?
前面有排防線企好左
唯有分波去左邊
都叫一敵四...騷腳法
咁大膽d啦
反正前面有10名對方球員收縮禁區
索性話以一敵十
吹水唔嫌肉酸既反正

引用:
原帖由 小靈靈 於 2021-1-14 01:18 PM 發表

下?
前面有排防線企好左
唯有分波去左邊
都叫一敵四...騷腳法
咁大膽d啦
反正前面有10名對方球員收縮禁區
索性話以一敵十
吹水唔嫌肉酸既反正
祖記隊友真唔爭氣,比C朗抖下都唔入,後備上陣就神助攻帶領晉級,不過唔夠梅西咁勁
梅西是旦大轉邊,丹比利1個人扭10腳射入都要吹奏梅西喇
梅西預決差大步跨過咗個波,基沙文醒目射入,一樣吹奏梅西

梅西:

回覆 引用 TOP

咁都要吹奏
真係笑大人個口

說好的6比5已出現,真係辛苦晒
引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-1-14 05:16 PM 發表

咁都要吹奏
真係笑大人個口
起碼唔會吹奏自己評自己嘅假分網/羊咩圖

梅西:
引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2021-1-14 05:31 PM 發表

起碼唔會吹奏自己評自己嘅假分網/羊咩圖
所以都係信fifa
6奪金球,6奪世足,6奪金靴
前無古人的成就
冇花冇假

說好的6比5已出現,真係辛苦晒
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]