• 瀏覽: 10,969
  • 回覆: 87
  • 追帖: 1
呢排載口罩,唔好話化妝,面都唔想洗啦。

今日又凍又剩,反正都冇人睇,洗下個面就返工。

結果啱啱我個女上司叫我入會議室,鬧咗我半個鐘,話我唔化妝返工。

又話「如果有客入到公司,見到你咁唔得體,咁好影響公司形象」乜乜乜,

我又唔係要出去見客,而且我唔化妝又唔係唔著衫,有幾唔得體呀?

就算我化咗妝,載口罩又見唔到,又HI晒落個口罩度,咪仲污糟。

成個口罩都係粉底又唔載得又要換,又要補妝,條八婆真係 CLS……

無法啦. 生得樣衰係要俾人鬧架啦. 

你素顏如果夠靚。應該唔會俾人話:p

去韓國攪攪佢啦

引用:
原帖由 MANDELING 於 2021-1-14 11:23 AM 發表

呢排載口罩,唔好話化妝,面都唔想洗啦。

今日又凍又剩,反正都冇人睇,洗下個面就返工。

結果啱啱我個女上司叫我入會議室,鬧咗我半個鐘,話我唔化妝返工。

又話「如果有客入到公司,見到你咁唔得體,咁好影響公司形象」乜乜乜,

我又唔係要出去見客,而且我唔化妝又唔係唔著衫,有幾唔得體呀?

就算我化咗妝,載口罩又見唔到,又HI晒落個口罩度,咪仲污糟。

成個口罩都係粉底又唔載 ...
你唔化妝佢仲認到你?

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-1-14 01:25 PM 發表

你唔化妝佢仲認到你?
笑死左😆😆

回覆 引用 TOP

你返工對外定對向先

引用:
原帖由 膠心寶寶 於 2021-1-14 12:38 PM 發表

去韓國攪攪佢啦

回覆 引用 TOP

無錢買化妝品

引用:
原帖由 kyaushun 於 2021-1-14 12:07 PM 發表

無法啦. 生得樣衰係要俾人鬧架啦. 
sad but true

回覆 引用 TOP

唔係只化隻眼就好?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Gardenparty36 於 2021-1-14 02:30 PM 發表

無錢買化妝品
的確好貴下。除非用cheap野啦。

佢係呼M到,借D意搵野話咋

回覆 引用 TOP

咁你上司個妝又化成點?  你偷影放上黎比我地評下理 

回覆 引用 TOP

簡單D,淨係畫眼線,畫下眉都可以話有化壯啦!

回覆 引用 TOP

主題標籤 #口罩
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]