• 瀏覽: 9,517
  • 回覆: 105
  • 追帖: 2
文長😅
話說小弟從20多歲開始 就對DayDate產生興趣,因它半月形的包金星期窗和日期功能,簡直是無敵😁但對當時的我來講,實在太貴 遙不可及,再加上當時年紀真係太年輕,但之後再試過好幾次上手,都係接受唔到!到了現在 年紀漸漸長大,已年過40😅再次想起尋找年少的夢🥰

尋找的過程,實在太有趣🙌🏼在2020就開始物色心中想找的東西19018!一路尋尋覓覓 但都難找到心中所想,踏入2021年 比小弟發現到一隻最愛的木紋面19018還要全直殼 超企理😍再加上有出世紙😍那時我立刻找賣方傾下,得知流水號😍還要是小弟的出生年份😍嘩~不得了!我心諗唔係咁啱呀😂之後~~~就去銀行😁乖乖地攞錢奉上😚

小小的介紹 19018 生產年期由1977年-2003年停產!這Daydate和其他的Daydate最大的分別 就是石英機芯 和它剛強的外殼,看起來比一般的36mm還要大隻️詳細資料可上網尋找它的歷史😉

精選汽車
恭喜師兄搵到心儀嘅舊裝勞力士手錶,舊裝真係可遇而不可求。

唔識欣賞

引用:
原帖由 hdwsal 於 2021-1-14 08:01 PM 發表

恭喜師兄搵到心儀嘅舊裝勞力士手錶,舊裝真係可遇而不可求。
多謝師兄😊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 急焦深情的甩毛 於 2021-1-14 08:07 PM 發表

唔識欣賞
冇緊要😁正所謂各花入各眼🤗但都多謝你留言

回覆 引用 TOP

尼d古董錶走時准唔准?

引用:
原帖由 急焦深情的甩毛 於 2021-1-14 08:11 PM 發表

尼d古董錶走時准唔准?
呢隻我自己就仲未試😅但上網睇過 石英機芯還比自動的還要準😊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 急焦深情的甩毛 於 2021-1-14 08:11 PM 發表

尼d古董錶走時准唔准?
石英機芯你話準吾準?

王風雷
龍虎門Big5
王降龍之子
白蓮教月聖使
暗黑冰火七重天

回覆 引用 TOP

恭喜覓得少年夢😊

回覆 引用 TOP

聽聞Rolex吾再修理呢隻錶既機芯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alex32168 於 2021-1-14 07:43 PM 發表

文長😅
話說小弟從20多歲開始 就對DayDate產生興趣,因它半月形的包金星期窗和日期功能,簡直是無敵😁但對當時的我來講,實在太貴 遙不可及,再加上當時年紀真係太年輕,但之後再試過好幾次上手,都係接受唔到!到了現在 年紀漸漸長大,已年過40😅再次想起尋找年少的夢🥰

尋找的過程,實在太有趣🙌🏼在2020就開始物色心中想找的東西19018!一路尋尋覓覓 但都難找到心中所想,踏入2021年 比小弟發 ...
請問how much ar?

回覆 引用 TOP

恭喜搵到心頭好。

回覆 引用 TOP

恭喜/恭喜
19018⋯⋯淨係條帶已經令人愛不釋手
再加上師兄喜愛嘅木紋面
恭喜..................嚴重恭喜

等我估,自動款個市場大好多,價格亦高過石英,但石英肯定更罕有,另外金勞市場好窄,冇乜人會買,九成八買舊勞都買鋼,我諗大概$20萬上下。

回覆 引用 TOP

聽聞石英勞好似耐吾耐要個新換雞芯
吾知真定假?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]