• 瀏覽: 13,273
  • 回覆: 278
  • 追帖: 2
今日終於有腳去一試煲遮飯堂,龍蝦、鮑魚、燒味、龍躉餐
今日諗住避開煩忘午市,兩點都爆彭要等位,好彩條靚點半已去揾位,我去到已經開好茶
雖然無龍井,仲比少左個甜品
鮑魚最好食,唔知西澳龍蝦係咁削定唔新鮮!燒味叉燒就非常普通,燒鵝反而幾好
不過埋單$312算抵食

附件

20210115海港.jpg(272.24 KB)

2021-1-15 07:13 PM

燒鵝并叉燒

20210115海港1.jpg(193.65 KB)

20210115海港2.jpg(290.63 KB)

20210115海港3.jpg(281.5 KB)

20210115海港4.jpg(236.41 KB)

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
引用:
原帖由 大林林 於 2021-1-15 07:13 PM 發表

今日諗住避開煩忘午市,兩點都爆彭要等位,好彩條靚點半已去揾位,我去到已經開好茶
鮑魚最好食,唔知西澳龍蝦係咁削定唔新鮮!燒味叉燒就非常普通,燒鵝反而幾好
不過埋單$312算抵食
雖然好正,但係留個菜畀我就得

套餐通常瀨吓啲次貨,魚幾大條睇落過得去,好奢侈一餐食咗十日洗用

引用:
原帖由 大林林 於 2021-1-15 07:13 PM 發表

不過埋單$312算抵食
林林,一嚐傳說中嘅海港套餐

好抵!有冇糖水送

引用:

不過埋單$312算抵食
海港燒鵝一直係頭牌🤩🤩
有人搵埋位, 得高望重👍👍

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2021-1-15 07:27 PM 發表

海港燒鵝一直係頭牌🤩🤩
有人搵埋位, 得高望重👍👍
唔係我會比面去咩

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
引用:
原帖由 little男人 於 2021-1-15 07:18 PM 發表

雖然好正,但係留個菜畀我就得
一定成碟留比你,呢d蔗我一條無夾到

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明

回覆 引用 TOP

引用:

不過埋單$312算抵食
又無龍井,又冇甜品,邊間分店呀?

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
不打擾,是我對你最後的温柔。
引用:
原帖由 大林林 於 2021-1-15 07:30 PM 發表

唔係我會比面去咩
要勞師動眾, 仲要冇得自煮美食😳😳 呢位人士算大面了👍👍

引用:
原帖由 9個永恆的美人 於 2021-1-15 07:21 PM 發表

套餐通常瀨吓啲次貨,魚幾大條睇落過得去,好奢侈一餐食咗十日洗用
魚約斤頭
呢餐唔洗錢!不單唔洗嘔十餐伙食,仲可以草多三十入豬仔錢罌

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-1-15 07:22 PM 發表

林林,一嚐傳說中嘅海港套餐
無辦法,我身邊個個都堅守不罪餐、不罪會、不罪眾

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
引用:
原帖由 大林林 於 15-1-2021 19:13 發表

不過埋單$312算抵食
二人 ,抵丫

職業原無貴賤,只要安心務正,就是他剃頭、唱戲、縫衣裳不算低下;

品格應分高下,若是任意胡來,哪怕你作官、為宦、當皇帝照樣骯髒。
引用:

不過埋單$312算抵食
你個套餐睇落又真係幾頹咁,鮑魚細隻,叉燒乾爭爭,伊麵又係好乾,連芥蘭都少d......

咩分店?要避之則吉

引用:
原帖由 金鴻峰 於 2021-1-15 07:24 PM 發表

好抵!有冇糖水送
原本寫住有,不過佢無拎黎,我地亦無追,剛才回家出帖才睇到餐牌有無花果南不杏燉雪梨

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
主題標籤 #叉燒 #龍蝦
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]