• 瀏覽: 1,919
  • 回覆: 19
  • 追帖: 1
https://tw.global.nba.com/statistics/advancedteamstats/

打左14場,湖人總籃板數排名no.1,比排名第二嘅公鹿多左53個,進攻籃板no.2,防守籃板no.1,阻攻no.1,然後呢度啲專業分析師同我講話湖人冇咗Howard同Mcgee護框能力一定差咗,勸下呢度啲分析師喺呢度同我講好啦,費事出去講俾人笑到你面黃

回覆 引用 TOP

上一季嘅護框能力係恐L怖, 今季係普通恐怖.
不過, 今季好多方面都比上一季進步, 如3分球等等. 而且, 仲係度進緊步, 期待對上有實力的對手

回覆 引用 TOP

湖人可能補強!!

騎士3件中峰...放棄一件入湖!!

Mcgee
Allen
Drummond

可能季中mcgee 回湖人😏🤣

懂得入場是9品

懂得出場是1品
引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2021-1-16 08:19 PM 發表

湖人可能補強!!

Mcgee
Allen
Drummond

Mcgee係騎士打得好好,我覺得有時啲嘢唔係話大家冇咗邊個唔得,湖人可以冇佢,佢又唔需要去湖人黎證明自己,大家好來好去

回覆 引用 TOP

反而成日針住湖人放棄候活同mcgee,而入細加素呢一點有d對人唔對事啫,明明大家都係底薪

只係AD 太勁cover左個問題
事寶細加比人爆到...

引用:
原帖由 BSKTGOAT 於 2021-1-16 09:35 PM 發表

事寶細加比人爆到...
Jokic都一樣照比人爆,不過佢進攻cover左佢問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2021-1-16 08:19 PM 發表

湖人可能補強!!

Mcgee
Allen
Drummond

playoff 前幾日簽返JR

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BSKTGOAT 於 2021-1-16 09:35 PM 發表

事寶細加比人爆到...
AD 份人工cover 左家嫂個份幾多?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yelawolf 於 2021-1-16 09:04 PM 發表

反而成日針住湖人放棄候活同mcgee,而入細加素呢一點有d對人唔對事啫,明明大家都係底薪
係呢個角度睇我完全同意,想請個年輕力壯,又捱得,一個打十個,咪好似香港老闆心態囉……但係你只係出(接近)最低工資炸,好似Howard &  Rondo 咁,交出超水準功課,又唔肯加人工(當然理解明白有salary  cap 呢樣野啦,唔長講),就梗係打西家啦。仲要話同jokic拼拼,真係難為了家嫂!

引用:
原帖由 海灘深情的屋 於 2021-1-17 12:08 PM 發表

係呢個角度睇我完全同意,想請個年輕力壯,又捱得,一個打十個,咪好似香港老闆心態囉……但係你只係出(接近)最低工資炸,好似Howard &  Rondo 咁,交出超水準功課,又唔肯加人工(當然理解明白有salary  cap 呢樣野啦,唔長講),就梗係打西家啦。仲要話同jokic拼拼,真係難為了家嫂!
佢哋只係暫時搵唔到嘢入湖人位,見到細加素呢個point咪起勢咁入,完全對人唔對事,人哋收得老將底薪仲要話人哋唔合格,我真係冇言

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

湖人可以冇佢

回覆 引用 TOP

未對內線強既球隊....未睇到問題only....

已經講了幾次:

Gasol 速度慢,跳唔起.

Harrell. 得6呎7,打大前先最好!

湖人身高輸蝕!!

起碼入返件7呎..

可減少AD,打5號位時間!!

懂得入場是9品

懂得出場是1品
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]