• 瀏覽: 1,990
  • 回覆: 63
本來想整瑤柱蛋白炒飯,但打開啲蛋出嚟,啲蛋黃咁靚,倒咗佢,有啲唔捨得,索性變招雞蛋炒飯。

附件

20210116_193826.jpg(172.69 KB)

2021-1-16 08:07 PM

20210116_193601.jpg(263.64 KB)

2021-1-16 08:07 PM

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-1-16 08:07 PM 發表

本來想整瑤柱蛋白炒飯,但打開啲蛋出嚟,啲蛋黃咁靚,倒咗佢,有啲唔捨得,索性變招雞蛋炒飯。
👍🏻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-1-16 08:07 PM 發表

雞蛋炒飯加瑤柱, 更好食。

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。

回覆 引用 TOP

炒得夠金黃

回覆 引用 TOP

我總覺得連雞蛋黃炒,飯係香啲嘅

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-1-16 08:44 PM 發表

我總覺得連雞蛋黃炒,飯係香啲嘅
係呀,唔好嘥咗佢吖。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」

比較濕?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-1-16 10:28 PM 發表

係呀,唔好嘥咗佢吖。
師傅炒飯係咪有落豉油

心簡單,世界就簡單,幸福才會生長;心自由,生活就自由,到哪都有快樂
引用:
原帖由 海邊富有綿羊 於 2021-1-16 11:53 PM 發表

師傅炒飯係咪有落豉油
冇哦,不過今晚啲炒飯落咗一包鰹魚粉。

不錯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-1-17 12:19 AM 發表

冇哦,不過今晚啲炒飯落咗一包鰹魚粉。
噤得意落鰹魚粉味道如何

心簡單,世界就簡單,幸福才會生長;心自由,生活就自由,到哪都有快樂
引用:
原帖由 海邊富有綿羊 於 2021-1-17 12:24 AM 發表

噤得意落鰹魚粉味道如何
咩都試下嘛,又OK喎。

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-1-17 12:27 AM 發表

咩都試下嘛,又OK喎。
又有新野,厲害晚安,明天見

引用:

其實蛋無黃唔香

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
炒得好靚,加D蔥花仲正。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]