• 瀏覽: 4,061
  • 回覆: 226
  • 追帖: 2
放假無所事事就去附近行吓買下必需品,經過快餐店門口被海報中的朱古力雪糕吸引住,忍唔住去吃杯杯雪糕。
雪糕吃了,見到隔離有間薄餅店,不如晚餐就吃pizza

賣相都唔錯

夠脆👍🏼味道也很好

吃pizza最鍾意加辣椒仔🌶️同黑醋少少黑椒碎

一切從麵糰開始

將麵糰擀成圓形。屋企要乜無乜,要香草冇,要Mozzarella冇,找勻雪櫃只要車打芝士,有包擺左好耐既沙樂美,仲有個洋蔥🧅,有乜就用乜

塗上茄醬,撒上芝士,鋪上其他材料就可以放入焗爐

回帶早上屋邨美食遊
呢杯朱古力雪糕真係唔錯

經過生果檔就被呢個金光閃閃既盒迷上,難得1kg裝,媽咪又鍾意食,就買返屋企請媽咪吃

唯然唔係最大粒裝,但相對抵食

多謝收看

我就站在布拉格黃昏的廣場 在許願池投下了希望
那群白鴿背對著夕陽 那畫面太美我不敢看

引用:
原帖由 幸運如意☆ 於 2021-1-16 10:08 PM 發表

放假無所事事就去附近行吓買下必需品,經過快餐店門口被海報中的朱古力雪糕吸引住,忍唔住去吃杯杯雪糕。
雪糕吃了,見到隔離有間薄餅店,不如晚餐就吃pizza

賣相都唔錯

多謝收看
好美味呀

原來個pizza都係自己整🤭

如無力挽回要懂得放手..
引用:
原帖由 www9030 於 2021-1-16 10:10 PM 發表

好美味呀
三哥係喎,杯雪糕好過平時好多

引用:
原帖由 tongtongcool 於 2021-1-16 10:16 PM 發表

原來個pizza都係自己整🤭
糖妹,pizza唔難整啊

pizza 焗得好靚一定好味過外賣,車厘子夠飽滿色澤圓潤必是皆品

心簡單,世界就簡單,幸福才會生長;心自由,生活就自由,到哪都有快樂
引用:
原帖由 幸運如意☆ 於 2021-1-16 10:22 PM 發表

糖妹,pizza唔難整啊
係呀,不過開頭睇仲以為你街食😂

如無力挽回要懂得放手..
好正

引用:
原帖由 海邊富有綿羊 於 2021-1-16 10:23 PM 發表

pizza 焗得好靚一定好味過外賣,車厘子夠飽滿色澤圓潤必是皆品
多謝綿羊,pizza自己整嚟粗食,車厘子🍒見到新鮮幾吸引所以買

引用:
原帖由 tongtongcool 於 2021-1-16 10:25 PM 發表

係呀,不過開頭睇仲以為你街食😂
係街食嗰啲好多配料,自己整乜都冇,我亂嚟有乜就用😂

引用:
原帖由 金鴻峰 於 2021-1-16 10:28 PM 發表

好正
多謝金兄

引用:
原帖由 幸運如意☆ 於 2021-1-16 10:30 PM 發表

多謝金兄
好掂呀!人地個好老婆!

引用:
原帖由 幸運如意☆ 於 2021-1-16 10:29 PM 發表

多謝綿羊,pizza自己整嚟粗食,車厘子🍒見到新鮮幾吸引所以買
識自己整考叻叻了👍車厘子一定新鮮的好食

心簡單,世界就簡單,幸福才會生長;心自由,生活就自由,到哪都有快樂
引用:
原帖由 金鴻峰 於 2021-1-16 10:32 PM 發表

好掂呀!人地個好老婆!
人地個好老公先啱,如果有的話
其實煮食都係樂趣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海邊富有綿羊 於 2021-1-16 10:32 PM 發表

識自己整考叻叻了👍車厘子一定新鮮的好食
今年仲要平啲,更大吸引力

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]