• 瀏覽: 8,919
  • 回覆: 36
  • 追帖: 2
今天是疫症蔓延嘅第一個下雪天,街上人都只係十分之一,下星期可能戒嚴晚上八點至凌晨四點.

引用:
原帖由 scbossa 於 2021-1-17 12:20 AM 發表

今天是疫症蔓延嘅第一個下雪天,街上人都只係十分之一,下星期可能戒嚴晚上八點至凌晨四點.12011351
多謝分亨,小心疫情及保暖.

會逗留多少天?下一步安排怎樣

請問樓主既相係荷蘭邊個地方?

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-1-17 05:02 PM 發表

請問樓主既相係荷蘭邊個地方?
Amsterdam 市中心區,黃昏之後人更少,更加靜。😱😱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pinglap 於 2021-1-17 09:04 AM 發表

多謝分亨,小心疫情及保暖.

會逗留多少天?下一步安排怎樣
大家保重,香港今晚都好凍。疫情關係我一家人不想走來走去,到五月才回來。

回覆 引用 TOP

樓主住係荷蘭定去旅遊?
好羨慕你能夠有機會身處外地

引用:
原帖由 冷漠到底 於 2021-1-17 08:50 PM 發表

樓主住係荷蘭定去旅遊?
好羨慕你能夠有機會身處外地
羨慕?你睇我好我睇你好,雖然空氣好,但係一出到街個個都唔戴口罩,你睇到都牙煙。
我都好想快啲返港,但係又唔想散播病毒🦠。都好矛盾,希望疫情快啲結束個個返回原來的日子。

落得一日,天氣又唔夠凍第二朝都溶晒
荷蘭防疫政策根本就冇用,就算宵禁咪一樣咁多人中,D人防疫意識又低又唔自覺,
帶口罩永遠個鼻係露出黎,又唔會強制隔離D懷疑及中咗招既人,相信好多都係中咗招之後繼續出街惹人,D密切接觸者九成逃唔過中招命運
而且荷蘭人又嚴重低估病情,一直仲當係傷風感冒咁,完全唔當一回事

引用:
原帖由 himhim321 於 2021-1-18 07:42 AM 發表

落得一日,天氣又唔夠凍第二朝都溶晒
荷蘭防疫政策根本就冇用,就算宵禁咪一樣咁多人中,D人防疫意識又低又唔自覺,
帶口罩永遠個鼻係露出黎,又唔會強制隔離D懷疑及中咗招既人,相信好多都係中咗招之後繼續出街惹人,D密切接觸者九成逃唔過中招命運
而且荷蘭人又嚴重低估病情,一直仲當係傷風感冒咁,完全唔當一回事
所以沒完沒了,現在只能靠疫苗,希望可以大步攬過。😭😭🙏🙏🙈🙈

回覆 引用 TOP

本來六月去AMS睇歐洲國家盃,睇來而家凍過水

回覆 引用 TOP

大蓋可以不過要比平時多啲時間,酒店隔離就不可缺少。

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
主題標籤 #荷蘭
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]