• 瀏覽: 8,711
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-1-17 10:55 AM 發表

前排無毛蟹返,身為二奶的栗蟹賣緊毛蟹價,忍住手。呢星期毛蟹一有貨,小三立即大劈價,見佢呢個價就試下啦!

選了呢隻最大的,17兩重!

紐西蘭青口都好平,買兩斤!

今日早出門,可以唔洗排隊就買到呢檔瘋狂凍肉,走時多人到看不到隊尾哈哈哈!

12012143 12012144
栗蟹,🤔未聽過,又黎上課。😂
咩凍肉咁厲害😲?人山人海,插針都唔入😓

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
不打擾,是我對你最後的温柔。
我是善良就好,我是真的就好,我對得起自己就好。
即使身邊世事再毫無道理,與你永遠亦連在一起。
熱賣及精選
引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-1-17 02:57 PM 發表

公來

Steven,蒸幾耐時間?

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-1-17 06:27 PM 發表

你買左?

1斤的 蒸了15分鐘再關火焗了5分鐘

但我個煤氣爐好猛,所以普通火力加多3分鐘好D
謝回。我整緊。🤗🤗

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-1-17 06:27 PM 發表

你買左?

1斤的 蒸了15分鐘再關火焗了5分鐘

但我個煤氣爐好猛,所以普通火力加多3分鐘好D
Yes.$250/隻,約1斤。貴3x%😒😒

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-1-17 08:22 PM 發表

上水買?搭幾蚊車去大埔嘛

我還未開飯
No.Luen Wo Market.

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 大林林 於 2021-1-17 08:22 PM 發表

妳又去大埔尋寶?
🤣🤣未,揾日去。

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 大林林 於 2021-1-17 08:28 PM 發表

今日係妳環頭買?
Yes.è²´

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-1-17 08:22 PM 發表

上水買?搭幾蚊車去大埔嘛

我還未開飯
仲唔食?我心急,食緊。🤣🤣😋😋

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 大林林 於 2021-1-17 09:00 PM 發表

好過我環頭無得買
CSW?

生活簡單,就是享受。
荔枝定栗?

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-1-17 09:56 PM 發表

我一向遲食飯

蟹湯煲的玉米羹

睇到都鮮甜。

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-1-17 10:18 PM 發表

你隻蟹點啊?店主幫你選?
不過凍水蟹出事率好低
我隻栗蟹正正常常。荔枝蟹就3隻有1隻唔靚,因為又無親力親為。

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-1-17 10:43 PM 發表

荔枝蟹清甜嗎?
荔枝蟹鮮甜實肉,除左比人水左個隻

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-1-17 11:08 PM 發表

死蟹?定水蟹?佢唔算大隻照計好難水,因為個殼已經好薄
未死。殘左。 而家自己衰,成日唔落手,叫佢選。

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-1-17 11:16 PM 發表

幾錢斤?
$112

附件

20210117_163906.jpg(290.58 KB)

2021-1-17 11:22 PM

生活簡單,就是享受。
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]