• 瀏覽: 3,625
  • 回覆: 41
  • 追帖: 1
本人2年前入手壹個XBOX ONE S,想入手下壹代。在PS5和XBOX S 中糾結。
我不知道的是,為什麽國內玩PS的比XBOX的多這麽多?別的不說吧,就看本論壇,這個主機版塊每天的發帖量,那差太多了。
這是為什麽呢?
從硬件上來說,感覺XBOX更好壹點啊?
從品牌上來說,微軟牌子也比索尼大吧?
從體驗上來說,感覺XGPU比PS會員更劃算啊?

重申壹下,真心想了解,絕沒有引起兩黨紛爭的意思。

最近XBOX較活躍呀。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 橘子淉醬 於 2021-1-17 12:47 PM 發表

本人2年前入手壹個XBOX ONE S,想入手下壹代。在PS5和XBOX S 中糾結。
我不知道的是,為什麽國內玩PS的比XBOX的多這麽多?別的不說吧,就看本論壇,這個主機版塊每天的發帖量,那差太多了。
這是為什麽呢?
從硬件上來說,感覺XBOX更好壹點啊?
從品牌上來說,微軟牌子也比索尼大吧?
從體驗上來說,感覺XGPU比PS會員更劃算啊?

重申壹下,真心想了解,絕沒有引起兩黨 ...
Ps情意結 ,仲有就係game,雖然而家絕大部份都誇平台,不過會遲出,例如ff  .今代就比較期待個手掣

回覆 引用 TOP

主要睇玩什麼Game,如那部主機比較多自已喜歡Game,就買那部,不是玩主機。

回覆 引用 TOP

PS日本game較多,尤其是大作通常獨佔或先係PS出

Xbox主要係歐美game,  日本game比較少

香港或者國內,大部分人都係玩PS.  game鋪你想揾隻xbox game都唔係咁易。

引用:
原帖由 healchu 於 2021/1/18 12:44 發表

香港或者國內,大部分人都係玩PS.  game鋪你想揾隻xbox game都唔係咁易。
因為XBOX遊戲無乜二手市場價值。 個個都轉去買數碼版下載。
game舖唔願收XBOX 遊戲。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 healchu 於 2021-1-18 12:44 PM 發表

其實今代xbox series x 已經好好多,已game論,外國廠開發遊戲係好過日系廠好多,只係人像日系造型比外國廠吸引。
今代xbox series x 有gamepass 除左比online 月費,仲可以加10蚊,100款遊戲任下載三年,真係抵玩到無人有,唔擔心無game玩。
其實鐘意玩日系game 只係個人偏見,唔肯接觸外國遊戲咁解,但其實外國好多game 真係好好玩。
例如人中之龍7係ARPG類型,而刺客教條維京紀元又係ARPG, 雖然兩者係都係ARPG,但肯定係刺客維京好玩得多。

請係YouTube 搵小寧子既片,你睇完介紹ps5, xbox 再睇埋條vs, 你會明白差異係咩野。
長遠係ps5 (等開發到好有效運用到個手制既game出),xb係平台超多免費game玩,同ps4 up上ps5差唔多,不過ps5要續隻game買,xb 平台係每個月比$120(4蚊1日)

引用:
原帖由 HAGO15 於 2021-1-19 01:14 PM 發表

請係YouTube 搵小寧子既片,你睇完介紹ps5, xbox 再睇埋條vs, 你會明白差異係咩野。
長遠係ps5 (等開發到好有效運用到個手制既game出),xb係平台超多免費game玩,同ps4 up上ps5差唔多,不過ps5要續隻game買,xb 平台係每個月比$120(4蚊1日)
淘寶600幾三年

引用:
原帖由 annabb 於 2021-1-19 03:05 PM 發表

淘寶600幾三年
一定唔淘得,以免被BAN後患無窮.

我自己由360開始玩XB,第一水入XB1,PS3同4都係等有正常價先入手。但見XB月費越賣越貴,而PS ONLINE就追到XB,所以放棄左玩XB。
其實邊部多GAME岩玩,多朋友玩咪玩邊部,不過XB手制好似手感好過PS

XBS我都想入手,好似可以玩返360 D GAME

專注介紹及傳遞泰國文化、旅遊、美食、人物專訪… 偶爾會跳到其他國家好玩好食等不同內容。

[url=https://mytnablog.com/]https://mytnablog.com/[/url]

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 HAGO15 於 2021-1-19 05:04 PM 發表

合法買返黎,點解會BAN?
從來都冇一個人被BAN過。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 HAGO15 於 2021-1-19 05:04 PM 發表

我係官網買3年年費卡,再加10蚊gamepass,3年內xbox game pass ultimate, 都慳左$4000幾蚊,3年內任玩100款xbox遊戲,每個月會換一d遊戲入場,仲有d係新game添。
不過依家gamepass好似$119,都抵啦。

https://youtu.be/rdndexS8S9k

回覆 引用 TOP

還有一點我覺得非常重要,就是某些多平台online的遊戲(例如Fifa),那個機種上線人數會較多,那會直接影響到成功配對或組隊的成功率

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 HAGO15 於 2021-1-19 01:14 PM 發表

我覺得長遠計應該係xbox,之前買落嗰廿幾間工作室,長遠計應該會有所作為,唔好忘記仲有B社,呢啲自家工作室出嘅遊戲,首日推出已經可以喺game pass免費玩。
玩開xbox 嘅人都知唔洗120蚊1個月啦,我都係1000蚊左右,就可以玩3年game pass, 大約都係30蚊個月咋,真係1蚊1日

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]