• 瀏覽: 13,187
  • 回覆: 156
  • 追帖: 3
本主題由 錦衣夜行 於 2021-1-17 05:16 PM 使用 提升卡 道具
許生做左逃犯,請學曉低調。。。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0117_00822_001.html

附件

bkn-20210117130058006-0117_00822_001_01p.jpg(48.61 KB)

2021-1-17 04:48 PM

目前被警方通緝、流亡英國的前民主黨立法會議員許智峯,曾一度被凍結銀行戶口,日前滙豐銀行亦證實,許及其家人的信用卡戶口已被銀行取消。許今(17日)在社交媒體指滙控CEO祈耀年來函解釋凍結戶口一事,稱滙豐收到警方通知下有法律責任採取行動,「不能操作」許的銀行及信用卡戶口,故並無選擇,亦須遵從法律下某些保密責任。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-1-17 16:48 發表

許生做左逃犯,請學曉低調。。。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210117/mobile/bkn-20210117130058006-0117_00822_001.html
人如其名痴瘋

許生逃亡後,有耐無見記者傳媒出 show 一定好唔慣。為左個銀行戶口要嘈幾耐?

回覆 引用 TOP

想要返個戶口好簡單。
返黎香港找數咪得囉。
幾條罪係身,唔敢呀?

返香港咪冇事囉

引用:
原帖由 QingKing 於 2021-1-17 04:49 PM 發表

人如其名痴瘋
痴瘋唔係最差。
瘋得黎請留係屋企,唔需要告訴全世界。

引用:
原帖由 流西水股 於 2021-1-17 04:54 PM 發表

返香港咪冇事囉
可惜有人無Guts (膽量)

回覆 引用 TOP

叫硬膠多D

回覆 引用 TOP

鎖佢個戶口係警方嘅要求,因為佢係 "逃犯",唔係咩 "流亡" 咁好聽?
條白癡以為自己係政治明星受萬千寵愛,而家俾人通緝就真正係聲名大噪啦。哩D人天生出嚟就係一個孽,害自己重要害埋家人。攬炒唔都香港攬炒自己。咁鍾意英國嘅自由空氣,快D中英國變種肺炎死檸咗去啦!

回覆 引用 TOP

白痴

回覆 引用 TOP

通輯犯居然大聲疾呼話被取消信用卡戶口,呢個世界到底有幾多係弱智 ?

其實使乜凍結佢戶口啫,叫個當事人親身落分行搞咪得囉

回覆 引用 TOP

佢憑咩叫人制裁?連奶鞋底既資格都冇啦,真係笑死人

從來滙豐戶口被凍結, 都係被要求自己落分行辦手續解鎖.
佢係咪又想話比人知, 規例係唔駛跟,狗吠幾聲就可以唔跟規舉?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]