• 瀏覽: 3,684
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
本身揸緊Jazz RS未夠一年,覺得部Jazz太普通,想賣車換新車。去過showroom睇Mazda3 Fastback好型,自己好鍾意,仲有做緊特價,好抵。但好似路面上好少見到M3。各位師兄點睇呢?

精選汽車
引用:
原帖由 MikeHKer 於 2021-1-17 09:44 PM 發表

本身揸緊Jazz RS未夠一年,覺得部Jazz太普通,想賣車換新車。去過showroom睇Mazda3 Fastback好型,自己好鍾意,仲有做緊特價,好抵。但好似路面上好少見到M3。各位師兄點睇呢?
架架車, 都係四個轆, 有冷氣 + 幾個座位
你想架車有幾特別 ? 類似變形金剛柯柏文、大黃蜂 ?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MikeHKer 於 2021-1-17 09:44 PM 發表

值不值得買, 好睇個人的要求、選擇和需要。

對我一家來説, 我們對facelift之前的Mazda 3感到好滿意。

回覆 引用 TOP

引用:

換啦!

回覆 引用 TOP

有尼安德特/智混種人話成世死剩條J都唔會買馬是達…(∩▽∩)

回覆 引用 TOP

引用:

心動就不如立即行動啦!
Mazda3係一部好車,而且各方面都絕對好過雀屎!
你買咗之後,可能只後悔兩件事...

1. 早知當初就唔買雀屎,直接買Mazda3. 唔使蝕雀屎嘅差價.
2. 再換車時,原來慢事甩啲車確實難甩手(七年後)、二手價偏軟(兩、三年後).

引用:
原帖由 Zest 於 2021-1-18 12:54 PM 發表

心動就不如立即行動啦!
Mazda3係一部好車,而且各方面都絕對好過雀屎!
你買咗之後,可能只後悔兩件事...

1. 早知當初就唔買雀屎,直接買Mazda3. 唔使蝕雀屎嘅差價.
2. 再換車時,原來慢事甩啲車確實難甩手(七年後)、二手價偏軟(兩、三年後).
所以咁鬼多人買 Rav4算了, 放車好價D。

引用:
原帖由 tiger1246 於 2021-1-18 01:28 PM 發表

所以咁鬼多人買 Rav4算了, 放車好價D。
香港地買車, 跟買樓一樣, 自己鍾意之餘, 總不能不顧及易手問題 ( 揸到劏車, 就當然冇呢個問題 )
無奈, 但現實.

引用:
原帖由 WakikiBB 於 2021-1-18 02:12 PM 發表

香港地買車, 跟買樓一樣, 自己鍾意之餘, 總不能不顧及易手問題 ( 揸到劏車, 就當然冇呢個問題 )
無奈, 但現實.
所以幾替 Mazda唔抵, 質素接近歐洲車, 二手價卻不及 toyota, 但實際也很可靠耐用。

PS 我架 Mazda揸了6年共8萬 km都冇壞過野, 會揸到劏或一換一換電動

引用:
原帖由 tiger1246 於 2021-1-18 03:21 PM 發表

所以幾替 Mazda唔抵, 質素接近歐洲車, 二手價卻不及 toyota, 但實際也很可靠耐用。

PS 我架 Mazda揸了6年共8萬 km都冇壞過野, 會揸到劏或一換一換電動車。
其實我想買的,可惜不是tubro 版才放棄,萬事得一直以來就係咁,別人都放棄轉子他就一直堅持,別人放棄na他又堅持,所以性能上一點都不親民,會唔會到市場轉晒電車後他才堅持tubro

引用:
原帖由 068035 於 2021-1-18 03:44 PM 發表

其實我想買的,可惜不是tubro 版才放棄,萬事得一直以來就係咁,別人都放棄轉子他就一直堅持,別人放棄na他又堅持,所以性能上一點都不親民,會唔會到市場轉晒電車後他才堅持tubro
今時今日,我都覺得細NA引擎無存在價值

引用:
原帖由 thunderpig 於 2021-1-18 04:13 PM 發表

今時今日,我都覺得細NA引擎無存在價值
其實萬3部北美版好吸引,2. 5t awd 250匹,40 公斤米加速力,可惜香港唔入,如果入,我應該好大可能會買,再改一改電腦280至300匹沒難度

引用:
原帖由 068035 於 2021-1-18 04:23 PM 發表

其實萬3部北美版好吸引,2. 5t awd 250匹,40 公斤米加速力,可惜香港唔入,如果入,我應該好大可能會買,再改一改電腦280至300匹沒難度
喺香港250匹夠用了

回覆 引用 TOP

北美版平靚淨前幾年一年內買了四部Mazda北美版

回覆 引用 TOP

雖然Mazda 3是部好車, 但jazz內籠空間比較大(但座椅相對單薄)。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]