• 瀏覽: 16,270
  • 回覆: 106
  • 追帖: 2
我留意咗我同事好耐,我驚佢會爆血管。

我同事為咗慳錢,早餐都會喺公司食牛油夾麵包,呢個唔係問題,問題係佢一盒牛油兩個星期用晒。

我諗緊係唔係有人偷佢嘅牛油用呢,定呢有乜神秘事件呢?

今日我去沖咖啡,終於知道點解……因為夾一次麵包,用咗十份一牛油……佢真係用刀界一舊牛油,成條芝士條咁,一嘢夾落舊麵包度……

可能你以為佢好肥,但係其實佢好瘦……

但係佢日日咁食返,我真係有啲驚佢爆血管……

示意圖︰

附件

138462552_1047499979078541_1646382434233229685_n.jpg(55.46 KB)

2021-1-18 09:52 AM

[五] 嚴禁使用過大或不雅成份的簽名或頭像圖片
內容必須合乎上述四項規則之標準,頭像圖片圖檔 File Size 不可大於 250KB , 而簽名圖片圖檔 File Size 的總和不可大於 512KB ,圖片加文字同樣以此標準計算,
違者會交由管理員或超級版主刪除個人簽名檔,警告無效或張貼不雅成份的圖片或文字,會即時禁訪不作通知。
菠蘿油做早餐係好正, 加埋茶走
你同事識食

人地有咁既本錢, 食極唔肥. 唔恨得咁多架啦真係. 呢d真係萬中無一呀.  
不過. 可能死得早.

好羨慕啊

引用:
原帖由 叮叮DiDong 於 2021-1-18 09:52 AM 發表

我同事為咗慳錢,早餐都會喺公司食牛油夾麵包,呢個唔係問題,問題係佢一盒牛油兩個星期用晒。

今日我去沖咖啡,終於知道點解……因為夾一次麵包,用咗十份一牛油……佢真係用刀界一舊牛油,成條芝士條咁,一嘢夾落舊麵包度……

但係佢日日咁食返,我真係有 ...
增肥套餐

回覆 引用 TOP

牛油太厚, 見到都唔想食

回覆 引用 TOP

正 我成日都係咁食

回覆 引用 TOP

體型 瘦 ... 吾等於 無脂肪 ...  瘦 都有 脂肪肝 、高血壓、爆血管 ... ...

我的世界:
鐘錶網

回覆 引用 TOP

好易突然死亡

回覆 引用 TOP

食完要做返唔小運動先消耗到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Moncookiecook 於 2021-1-18 10:17 AM 發表

菠蘿油做早餐係好正, 加埋茶走
你同事識食

好小地方有新鮮出爐菠蘿油

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kyaushun 於 2021-1-18 10:31 AM 發表

人地有咁既本錢, 食極唔肥. 唔恨得咁多架啦真係. 呢d真係萬中無一呀.  
不過. 可能死得早.
我都想知佢同事係咪超肥/ 超瘦
呢個世界得2種人, 食極唔肥根本唔需要擔心

引用:
原帖由 叮叮DiDong 於 2021-1-18 09:52 AM 發表

嘩。。睇落都唔少牛油喎。。日日食? 真係唔好架。。提醒下你同事好。。瘦都唔可以咁食,我都有朋友又係咁,之後血壓過高,醫生要佢戒口。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 叮叮DiDong 於 18-1-2021 09:52 AM 發表

可能佢運動量大, 好快就消化咗嚿牛油啦!😹

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]