• 瀏覽: 1,014
  • 回覆: 20
  • 追帖: 2
請問圖中的廁所水廂可以DIY修理嗎?
大水掣出細水,細水掣㩒極都冇水出
謝謝指教🙏🏻

引用:
原帖由 Meow..Meow.. 於 2021-1-18 10:33 AM 發表

請問圖中的廁所水廂可以DIY修理嗎?
大水掣出細水,細水掣㩒極都冇水出
謝謝指教🙏🏻

試吓將中間落水膽用手成枝向左或右擰一格,如果可以甩到出黎就可以檢查吓,用水沖乾淨佢,如果唔得就係扯水膠片壞了,要成枝換。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2021-1-18 07:01 PM 發表

試吓將中間落水膽用手成枝向左或右擰一格,如果可以甩到出黎就可以檢查吓,用水沖乾淨佢,如果唔得就係扯水膠片壞了,要成枝換。
先謝回覆
請問中間的那個叫落水膽嗎?我嘗試過「令」開佢,順時針逆時針都試過,但不成功,無鬆亦冇緊到
我又唔敢夾硬扯佢上嚟

引用:
原帖由 Meow..Meow.. 於 2021-1-18 07:08 PM 發表

先謝回覆
請問中間的那個叫落水膽嗎?我嘗試過「令」開佢,順時針逆時針都試過,但不成功,無鬆亦冇緊到
我又唔敢夾硬扯佢上嚟
試吓出力少少,如果擰唔開就冇辦法了,只有請師傅甩箱換咗佢。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2021-1-18 07:37 PM 發表

試吓出力少少,如果擰唔開就冇辦法了,只有請師傅甩箱換咗佢。
謝謝指教🙏🏻

回覆 引用 TOP

擰中間舊配件出嚟,去五金店配,非常便宜簡單容易的。 

引用:
原帖由 behappy1997 於 2021-1-20 12:51 PM 發表

擰中間舊配件出嚟,去五金店配,非常便宜簡單容易的。 
謝謝🙏🏻

回覆 引用 TOP

你唔影埋大細水掣兩支棍仔睇下?

回覆 引用 TOP

首先要多謝各位的指導,不過在下才疏學淺,最後還是找了專業師傅成套更換,一個大水掣,簡單得多

引用:
原帖由 Meow..Meow.. 於 2021-1-22 02:10 AM 發表

首先要多謝各位的指導,不過在下才疏學淺,最後還是找了專業師傅成套更換,一個大水掣,簡單得多

成枝水芯換要幾錢?

龍如無摺埋到,唔知就唔好亂講,龍如暫停營業咋,今日仲有人聽電話和講解

引用:
原帖由 Meow..Meow.. 於 2021-1-22 02:10 AM 發表

冇換福馬波曲?

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-1-22 07:01 AM 發表

成枝水芯換要幾錢?
連工包料$600

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fkylai 於 2021-1-22 08:00 AM 發表

冇換福馬波曲?
咩嚟㗎?😅

引用:
原帖由 Meow..Meow.. 於 2021-1-22 08:30 AM 發表

咩嚟㗎?😅
你左邊入水嗰組閘制

龍如無摺埋到,唔知就唔好亂講,龍如暫停營業咋,今日仲有人聽電話和講解

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-1-22 08:48 AM 發表

你左邊入水嗰組閘制
左右全部換晒,師傅話一係唔整,一係就要全副換

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]