• 瀏覽: 13,620
  • 回覆: 301
本主題由 miss5 於 2021-1-19 01:44 PM 移動
繼李卓仁林卓廷賣樓之後,黃之鋒屋企人都打算移民,民主黨大狀黨同埋眾志支持者就係支持香港樓市嘅中產及大學生,例如大學生,後生嘅醫護,律師,教師,會計師九成係黃,如果佢地都賣樓移民,香港咪剩番窮鬼嘅藍絲,窮嘅新移民?
高學歷中產走哂,仲邊有人有能力去買樓?

香港咪

我偉大既中國有十四億人口,大把高質人口填補,要醫護有醫護,要教師有教師,怕乜?

引用:
原帖由 海瀨11號 於 2021-1-19 12:36 PM 發表

我偉大既中國有十四億人口,大把高質人口填補,要醫護有醫護,要教師有教師,怕乜?
中國人均收入6,000蚊
邊撐得起樓市

其實中國既內部事關外國撚64仔尻事咩

藍絲一係好 L 有錢一係好 L 窮,所以利好豪宅同埋低價樓。

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2021-1-19 12:48 PM 發表

藍絲一係好 L 有錢一係好 L 窮,所以利好豪宅同埋低價樓。
有錢藍絲一早預備移民
你睇下譚詠麟個仔住喺邊度

引用:
原帖由 highbury64 於 2021-1-19 12:15 PM 發表

繼李卓仁林卓廷賣樓之後,黃之鋒屋企人都打算移民,民主黨大狀黨同埋眾志支持者就係支持香港樓市嘅中產及大學生,例如大學生,後生嘅醫護,律師,教師,會計師九成係黃,如果佢地都賣樓移民,香港咪剩番窮鬼嘅藍絲,窮嘅新移民?
高學歷中產走哂,仲邊有人有能力去買樓?

香港咪
點睇黃果班好似畫家,美國隊長果d都唔似中產喎!可能對公屋或劏房的需求會下降

引用:
原帖由 highbury64 於 2021-1-19 12:53 PM 發表

有錢藍絲一早預備移民
你睇下譚詠麟個仔住喺邊度
後生走左,老豆老母最多買間 condo 等佢自生自滅。

D 錢依然老嘢 keep 住,繼續投資港樓。

蛾魔拉城已經建立。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2021-1-19 12:54 PM 發表

後生走左,老豆老母最多買間 condo 等佢自生自滅。

D 錢依然老嘢 keep 住,繼續投資港樓。
藍絲廢老遲早會死,之後d錢咪又係留俾後生仔女,
後生仔女點會喺香港買樓呀,有錢都移民啦

引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2021-1-19 12:41 PM 發表

其實中國既內部事關外國撚64仔尻事咩
我想知香港幾時樓爆
只有樓爆,香港先會揾番公義

引用:
原帖由 highbury64 於 2021-1-19 01:03 PM 發表

藍絲廢老遲早會死,之後d錢咪又係留俾後生仔女,
後生仔女點會喺香港買樓呀,有錢都移民啦
班後生未捱到班老嘢死都已經死死地氣死返黎啦。

沽咗貨走唔到佬咪又要租樓住,支持租金間接支持樓價,你識唔識計數?

唔通真係响社區辦事處打地舖瞓覺,一家大小二便都要解決㗎

3億物業全賣了!76歲白韻琹跟61歲謝偉俊獨留8千萬大屋自住
https://www.google.com/amp/s/www.juduo.cc/house/amp_1053423.html

引用:
原帖由 陳知英 於 2021-1-19 01:08 PM 發表

3億物業全賣了!76歲白韻琹跟61歲謝偉俊獨留8千萬大屋自住
https://www.google.com/amp/s/www.juduo.cc/house/amp_1053423.html
無嘞無嘞
藍絲都沽貨

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]