• 瀏覽: 1,744
  • 回覆: 7
三十幾歲女病人 , 第四期三陰性轉移到骨 , 是否完全冇得醫 ? 如是大約仲有幾多年 ?

而家唔知排政府定搞私家好 , 私家又唔知邊個好 , 還是個個都差唔多 ?
另一問題 , 上網睇左唔少資料話先搵私家 , 之後再轉政府可行 ?
thx

不怕神一樣的對手 只怕豬一樣的隊友
熱賣及精選
私家一定快過政府, 利申我媽咪全程政府.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 destiny~ace 於 2021-1-19 03:00 PM 發表

三十幾歲女病人 , 第四期三陰性轉移到骨 , 是否完全冇得醫 ? 如是大約仲有幾多年 ?

而家唔知排政府定搞私家好 , 私家又唔知邊個好 , 還是個個都差唔多 ?
另一問題 , 上網睇左唔少資料話先搵私家 , 之後再轉政府可行 ?
thx
主力排政府
在政府化療
同時找私家腫瘤科跟進
如政府排得耐
先在私家做第一針化療
之後返政府跟
轉移到骨
相對轉移到其他主要器官而言是較“輕微”的
有位女腫瘤科醫生在三陰乳癌方面很有研究
加油
祝福

引用:
原帖由 bananalulu 於 2021-1-19 07:07 PM 發表

主力排政府
在政府化療
同時找私家腫瘤科跟進
如政府排得耐
先在私家做第一針化療
之後返政府跟
轉移到骨
相對轉移到其他主要器官而言是較“輕微”的
有位女腫瘤科醫生在三陰乳癌方面很有研究
加油
祝福
多謝回覆 , 你提供既資料對我非常重要
另外請問那位女醫生可以點聯絡 ? 謝謝

引用:
原帖由 destiny~ace 於 2021-1-20 01:38 AM 發表

多謝回覆 , 你提供既資料對我非常重要
另外請問那位女醫生可以點聯絡 ? 謝謝
曾詠x醫生 (x=香港老牌銀行其中一個字)
九龍尖沙咀彌敦道26號2x樓2102-03室
安x腫瘤中心(x=中x地產加3點水)

曾醫生好似要有醫生轉介
不能自己直接book

去安x腫瘤中心,也可找李沛x醫生
也是很好的選擇

也可多看1,2個醫生攞2nd opinion

黃曉x醫生
楷x醫療集團
中環皇后大道中38號萬年大廈9樓90x室

breasthk.com~非常有用,深入淺出

祝願平安, 治療順利!

鎮定D先,家人好需要您支持,千祈唔好亂。

引用:
原帖由 跳窗 於 2021-1-20 09:39 AM 發表

鎮定D先,家人好需要您支持,千祈唔好亂。
而家連佢自己都非常混亂我先擔心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bananalulu 於 2021-1-20 07:33 AM 發表

曾詠x醫生 (x=香港老牌銀行其中一個字)
九龍尖沙咀彌敦道26號2x樓2102-03室
安x腫瘤中心(x=中x地產加3點水)

曾醫生好似要有醫生轉介
不能自己直接book

去安x腫瘤中心,也可找李沛x醫生
也是很好的選擇

也可多看1,2個醫生攞2nd opinion

黃曉x醫生
楷x醫療集團
中環皇后大道中38號萬年大廈9樓90x室

breasthk.com~非常有用,深入淺出
...
thx , 多謝提供寶貴資料