• 瀏覽: 9,213
  • 回覆: 63
  • 追帖: 1
公司半年前嚟左個同事 普通職級 開頭見佢都好地地,但係慢慢覺得佢好古怪,成日都好多口,明明做緊野唔關佢事,佢又會係後面睇住你,然後無啦啦俾意見,話你咁樣做唔岩。

有時同同事吹下水,佢又會好似老細咁款望住你,好似想鬧人咁。然後佢行路個陣好鍾意橋埋對手慢慢行,兩邊望,好似視察同事做緊乜,成個老細咁款。最煩係佢成日跟住真老細,執人口水尾,老細講完個啲野,佢又會講一次,叫我地醒水,有次仲話:「你地再係咁,我保唔到你地幾多。」然後自己偷偷地喺度笑。。係咪痴線其實?

其實佢就係老闆個私生子

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 方中SIR木阝 於 2021-1-20 12:30 PM 發表

公司半年前嚟左個同事 普通職級 開頭見佢都好地地,但係慢慢覺得佢好古怪,成日都好多口,明明做緊野唔關佢事,佢又會係後面睇住你,然後無啦啦俾意見,話你咁樣做唔岩。

有時同同事吹下水,佢又會好似老細咁款望住你,好似想鬧人咁。然後佢行路個陣好鍾意橋埋對手慢慢行,兩邊望,好似視察同事做緊乜,成個老細咁款。最煩係佢成日跟住真老細,執人口水尾 ...
大把啦,你唔理佢就無事,其中我個part time拍檔跟咗我一年幾之後就想爭權,經常對住我講假消息話呢個新人投訴我,個送快餐佬又喺旺角分店向同事投訴我呢樣嗰樣,好彩我都唔係傻仔你話人哋投訴我我咪去查證嗰件事囉,原來係假既,正所謂狼來了,講得多大話都冇人信你啦!再加上個拍檔又係牆頭草嗰啲人,既係同我friend亦都同事係欺善怕惡嘅人,又鍾意擦老細鞋

有啲人低下階層出身,當佢以為有地方俾佢表現自己時,佢會不顧一切咁表現,你當睇馬嬲戲啦!有時仲可以配合下佢,應下佢,捧下佢,等佢真係上晒腦,咁先好玩

回覆 引用 TOP

我公司都有件死肥野,以為自己係老闆娘,樣樣事都要理,都不知所謂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 華陀在世 於 2021-1-20 09:39 PM 發表

大把啦,你唔理佢就無事,其中我個part time拍檔跟咗我一年幾之後就想爭權,經常對住我講假消息話呢個新人投訴我,個送快餐佬又喺旺角分店向同事投訴我呢樣嗰樣,好彩我都唔係傻仔你話人哋投訴我我咪去查證嗰件事囉,原來係假既,正所謂狼來了,講得多大話都冇人信你啦!再加上個拍檔又係牆頭草嗰啲人,既係同我friend亦都同事係欺善怕惡嘅人,又鍾意擦老細鞋
就係呢類人,鍾意講事講非,是非精,周街唱你,要所有人信晒佢,無非只有1個目的,又鍾意發癲,唔一定係啱

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

似 老細 條女 呀

引用:
原帖由 方中SIR木阝 於 2021-1-20 12:30 PM 發表

有時同同事吹下水,佢又會好似老細咁款望住你,好似想鬧人咁。然後佢行路個陣好鍾意橋埋對手慢慢行,兩邊望,好似視察同事做緊乜,成個老細咁款。最煩係佢成日跟住真老細,執人口水尾 ...
最後果兩句:頂唔順、真心笑了出來香港真的乜嘢人都有、呢d人好快得罪埋老闆畀人炒埋、

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 opclk99 於 2021-1-20 02:25 PM 發表

香討名人青山痴sin仔,..乞討J...
香討名人上海仔,..方中sir ..  

回覆 引用 TOP

幕後金主都未定!

海納百川 有容乃大
壁立千仞 無欲則剛
佢其實係你老闆個屎眼

回覆 引用 TOP

黃馬掛啦

我係現代人

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]