• 瀏覽: 3,780
  • 回覆: 15
  • 追帖: 1
各位ching, 咩原因下你會7人車換7人車?

1. 有錢人,Alphard 追新款,越追越豪
2.細7轉大7
3. 直4轉v6
4. 為電躺電尾
5. 實際需要,7人轉8人

現有部陳年mazda 8,可坐8人,電躺電尾,行得走得,無乜激情,我有無any reason 轉部alphard, odessey?定係唔轉好過轉?

精選汽車
你有幾可見馬八被CamL捕獲分亨投訴衰挌系列就知佢人車穩重可靠度啦!
低調得嚟有食力!😎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 335i 於 2021-1-20 03:43 PM 發表

2.細7轉大7
3. 直4轉v6
4. 為電躺電尾

現有部陳年mazda 8,可坐8人,電躺電尾,行得走得,無乜激情,我有無any reason 轉部alphard, odessey?定係唔轉好過轉?
我朋友 ( 好似係 2009 )又係 Mazda-8, 行得走得, 無大件野壞
屋企成員 由 6人, 到現在只有 3人
佢都話 : 換乜鬼, 揸到打柴至換吧.

引用:
原帖由 335i 於 2021-1-20 03:43 PM 發表

2.細7轉大7
3. 直4轉v6
4. 為電躺電尾

舊換新
我揸2015製造的車,訂了部新,預計今年年中有,到攞新車時,就賣佐部舊車。

回覆 引用 TOP

1,過咗六年
2,過咗保養期
3,就黎10萬公里
4,撞咗車整返好
5,太多毛病剛剛整返好哂
6,屎窟痕
7,仲意新款
8,公司減稅用

回覆 引用 TOP

引用:

2.細7轉大7
3. 直4轉v6
4. 為電躺電尾

食藥未

回覆 引用 TOP

揸得好地地 換乜Q, 換車又要重新適應過架車!
比油用幾多腳力又要重新調整,太麻煩

回覆 引用 TOP

我都渣左2部7人車,通常都係新車買入,渣7年要驗車就換新車,咁岩又換款。

回覆 引用 TOP

引用:

2.細7轉大7
3. 直4轉v6
4. 為電躺電尾

尤其係7人車
如果冇壞就唔好轉

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
總有D輸家唔忿氣不停引你去同佢嘈,再不停兜圈搵漏洞造文章
所以當等到有人送上門被KO之後,要做既就係收工等佢飲恨一世

回覆 引用 TOP

仔女大咗, 舊車唔夠坐, 換部內籠大d.

回覆 引用 TOP

我平時揸巴士,好唔好揸小巴

回覆 引用 TOP

引用:

2.細7轉大7
3. 直4轉v6
4. 為電躺電尾

求介紹激情的7人車
揸車大約30年,有03年7人車行得走得停得,想換但想唔到有mud好嘢去換

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 WakikiBB 於 2021-1-20 04:45 PM 發表

我朋友 ( 好似係 2009 )又係 Mazda-8, 行得走得, 無大件野壞
屋企成員 由 6人, 到現在只有 3人
佢都話 : 換乜鬼, 揸到打柴至換吧.
成日載家人小孩的7人車一般好矝,加上呢代 Mazda8 做得好,定時換吓消耗品有排玩

回覆 引用 TOP

真心七人車除左換大架d既 真係諗唔到有乜理由 因為點換都只係架無樂趣既七人車 同2/4/5人車差好遠

回覆 引用 TOP

轉就轉部 e-blue 啦。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]