• 瀏覽: 2,871
  • 回覆: 22
  • 追帖: 1
在九龍城的"飛行膠輪電池公司"換電一個月,回原廠保養,原廠話果舊係二手電,電壓超低。回去車房理論,比人耍走,可以點做?

如果佢當新電賣俾你有鋪單有保養半年㗎,咪自己拎去代理跟咯,但首先你係要搵粒電臨時用住先

引用:
原帖由 laisir216 於 2021-1-21 07:41 AM 發表

在九龍城的"飛行膠輪電池公司"換電一個月,回原廠保養,原廠話果舊係二手電,電壓超低。回去車房理論,比人耍走,可以點做?
唔係就咁睇電壓, 要睇CCA, 首先睇摩打輸出電壓是否正常, 再用CCA錶去度電池先確定到電池有冇事, 就咁去實俾人耍.

都成個月, 你仲想點追 ?

點解唔去呢啲有信用嘅鋪頭? 去天上人x 嗰啲咪穩陣啲

引用:
原帖由 plm8051 於 2021-1-21 11:43 AM 發表

唔係就咁睇電壓, 要睇CCA, 首先睇摩打輸出電壓是否正常, 再用CCA錶去度電池先確定到電池有冇事, 就咁去實俾人耍.
我去理論,車房幫我度電壓正常
我個朋友醒目,叫佢即時度埋佢嗰架車,佢個車電用咗一年,電壓同我一樣
佢哋根本就係慣犯,放定個假嘅電壓計

引用:
原帖由 dudehk 於 2021-1-21 09:55 AM 發表

如果佢當新電賣俾你有鋪單有保養半年㗎,咪自己拎去代理跟咯,但首先你係要搵粒電臨時用住先
好提議,我試下,反正係舊電,原廠話都要換

引用:
原帖由 laisir216 於 2021-1-21 07:41 AM 發表

點睇得出係2手呢?
有sn 報過保養嗎?

遇到討厭亂吠衰狗,只需click一下佢個ID,然後又下角加入黑名單,即可落閘唔比佢入
唷!口同鼻拗😃

引用:

飛行膠輪電池公司,嚴正聲明,以上客戶是否有誤會,本公司開業至今巳有4O多年,一向誠實待客,當日貴客亦當面認證電池,確定才將新電池安裝,貴客用後一個多月,到本公司提出不合理要求,說新電池是舊的,本公司為貴客當面量度電量,電池力度正常,以上貴客不知為何?對本公司作出以上文字抹黑,本公司經開會後,保留追究權利及法律責任,特此聲明。飛行膠輪電池公司。謹啟。

引用:

你換咗新電後嗰1,2星期內有冇密密行吓長途車呀!
話新電都會放咗幾個月先賣得去,或遲嚟先上岸倉L嚴重懶舊底貨冇翻上面走……
加埋即賣即急充唔用車放緊電唔襟擺架!
新車或新電頭幾日密密行吓長途遊吓車河啦!
有啲出新車都擺到冇電~~

引用:

原廠賣電俾你好好水架!
佢緊嚇鬼啦……

引用:

報海關

其實二手電同新電!一開個箱都睇得出啦!而家至話人轉舊電磁比你!一月可以發生好多變化!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]