• 瀏覽: 3,039
  • 回覆: 30
哈登有超強爆發力???!!!
影片果位youtuber係5:57  6:30都有講過 , 但我好唔同意...
以我所知 , 哈登既超強能力有兩個 : 一係賣犯 , 二係急停 ...
你睇返佢D EUPO-STEP STEP-BLACK , 其實都係一個向前衝後減速 ,
係令防守者搵唔到節奏  失身位 , 而唔一野爆過去 ....

其實榮仔都係 ...
作為睇開AI既老球迷 , 我其實係覺得榮仔D crossover好窒下窒下既 ,
但後來了解係暗含左多次可能既轉向 ... 我呢D咁業餘既球迷都知 ,

https://www.youtube.com/watch?v= ... ZNBUJ6sWTucFogSIhnk進入香討影片區

回覆 引用 TOP

同埋好明顯 , 哈登切入能力強 , 係因為佢三分多 , 一定要貼住守佢 ,
變相更易比佢切入到 ... 守佢又要怕 "被賣犯" 呢 ^.^"

咁當然守得綁手綁腳拉 ... UP主竟然歸於佢爆發力強 ^.^"

回覆 引用 TOP

我都覺得佢爆炸力唔強
佢同curry 一樣切入主因3分太屈機

節奏強
如果守佢既人 望住佢拍球 好容易比佢帶動 跟著佢一齊慢。佢一快就過左你啦

佢實際唔快 變速爐火純青 節奏大師

回覆 引用 TOP

個人覺得佢身體質素一般唔算特別快特別跳得高特別爆發力好
不過佢夠件頭
除咗技術純熟到爆之外
仲好識得利用身體各部分佔有利自己嘅狀況

其實佢同咖喱 , CP3 都係值得亞洲人去學習嘅對象

佢同當錫都係轉換節奏黎過人

唔係靠爆發力過人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BSKTGOAT 於 2021-1-21 12:32 PM 發表

我都覺得佢爆炸力唔強
佢同curry 一樣切入主因3分太屈機
其實連榮仔都唔快架 , 佢勁係勁在可以雙重 , 甚至三重轉向
玩既係運球手感兼身體協調性 ...

坦白講句 , 現世代我其實覺得唔多球星 , 係靠爆發力過人 ...
唔知係咪我標準太高拉 , 我覺得叫爆發力強果D ,
係MK  VC  T-MAC  KB果批

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 後天善良的神童 於 2021-1-21 12:47 PM 發表

哈登切入能力強,爆發力差啲
同意 ... 我好大程度上 , 直情覺得佢爆發力係差

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 A7907749 於 2021-1-21 01:40 PM 發表

節奏強
如果守佢既人 望住佢拍球 好容易比佢帶動 跟著佢一齊慢。佢一快就過左你啦

佢實際唔快 變速爐火純青 節奏大師
同意 ... 我見好多都拎佢同盧卡比 , 甚至有人叫盧卡做 "白哈登"

盧卡可以話係NBA慢速切入既代表性人物 ,
不過 , 我覺得兩者係有少少唔同 ... 因為盧卡係下下卡住你個位 ;

而哈登係非技術上己經有三分  賣犯  上肢力量加持
(有時見佢碰撞左 / 被拉 , 都可以用上肢力量整入) ; 而技術方便
佢既 "減速步" 先係最強 !!!

咩係 "減速步" ???
就係指哈登全速推進時(但佢本身速度唔快) , 突然減速轉向 / 急停
但防守者己經剎唔切制 , 後退左幾步 ... ^.^"

回覆 引用 TOP

夏登其實爆發力彈跳力都好強 速度都好快 特別持球速度 基本上所有速度排行榜 都係nba最強嗰廿個 nba數據佢同john wall 差唔多快 speed distance stat nba 我唔記得佢排13定15 佢係一個身體質素好好好好強嘅人

引用:
原帖由 Bobic 於 2021-1-21 04:04 PM 發表

個人覺得佢身體質素一般唔算特別快特別跳得高特別爆發力好
不過佢夠件頭
除咗技術純熟到爆之外
仲好識得利用身體各部分佔有利自己嘅狀況

其實佢同咖喱 , CP3 都係值得亞洲人去學習嘅對象
一半同意 ... 我覺得CP3早期都有一定程度係吃速度 ,
而且運球能力算係幾誇張 ; 如果佢唔算吃天資 , 咁一樣可以學榮仔
榮仔唔算特別快  特別跳得 , CROSSOVER都係苦練回來 ...

當然 , 千歧唔好學佢D EQ拉 !!!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]