• 瀏覽: 1,879
  • 回覆: 34
  • 追帖: 1
  香港時間1月21日04:00(西班牙當地時間20日21:00),2020/21賽季西班牙盃第3輪一場焦點戰在高爾拉奧球場展開爭奪,皇家馬德里作客1比2不敵艾高恩奴,米利唐攻入處子球,索爾貝斯扳平,拉蒙-洛佩斯被罰下,胡阿南加時賽絕殺。

這是兩隊第3次在西班牙盃相遇,此前皇馬均淘汰對手晉級。艾高恩奴目前在丙級3B組中排名第4。施丹輪換10人,僅有卡斯米路繼續正選。

皇馬開場後控制比賽。華維迪遠射被撲出。盧卡斯開出角球,米利唐前點頭槌攻門被沒收。3分鐘後,卡斯米路角球進攻中前點擋射偏出近角。艾高恩奴頻頻在後場犯規拖延皇馬攻勢,皇馬控制節奏卻無實質威脅。華維迪傳球,盧卡斯12碼處轉身射門被普里米擋出。

皇馬第45分鐘打破僵局,馬些路角球進攻中左路斜傳,米利唐小禁區前衝頂入網。這是他加盟皇馬以來的首粒入球。

下半場。奧迪里奧蘇拿傳球,馬里安奴外圍射門被沒收。3分鐘後,卡斯米路傳球,盧卡斯禁區前射左上角被祖安撲出。賓施馬替換馬里安奴出場。盧卡斯傳球,馬些路禁區左側小角度倒掛傳射被擋出。皇馬第78分鐘錯過機會,雲尼斯奧斯左路突破幾近形成單刀,但他在禁區前的射門被祖安出擊擋出。

艾高恩奴第80分鐘扳平,皇馬角球防守出現疏漏,拉蒙-洛佩斯前點頭槌後蹭,索爾貝斯遠點無人防守下近距離推射入網,1-1。馬些路傳中,盧卡斯頭槌攻門被撲出,卡斯米路小禁區右側補射滑門偏出。米利唐自由球混戰中倒掛射門被沒收。伊斯高自由球傳中,米利唐頭槌頂高。

進入加時賽。阿辛斯奧替換雲尼斯奧斯出場。夏薩特也換下受傷的奧迪里奧蘇拿,卻奧斯替下伊斯高。賓施馬傳球,阿辛斯奧禁區右側射門被沒收。第110分鐘,拉蒙-洛佩斯對卡斯米路犯規累計兩張黃牌被罰下。夏薩特傳球,馬些路禁區左側的射門被救出。

艾高恩奴第115分鐘絕殺,迪亞凱特禁區左側傳中,前點無人防守的胡阿南近距離捅射入網,2-1。

皇馬(4-3-3):13-盧寧;19-奧迪里奧蘇拿(98',7-夏薩特),3-米利唐,32-楚斯特,12-馬些路;15-華維迪,14-卡斯米路,22-伊斯高(98',8-卻奧斯);17-盧卡斯,24-馬里安奴(67',9-賓施馬),20-雲尼斯奧斯(90',11-阿辛斯奧)

https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/12640068/87/20210121

今次丹爺又有咩賴

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 XaviSimons 於 2021/1/21 09:29 發表

香港時間1月21日04:00(西班牙當地時間20日21:00),2020/21賽季西班牙盃第3輪一場焦點戰在高爾拉奧球場展開爭奪,皇家馬德里作客1比2不敵艾高恩奴,米利唐攻入處子球,索爾貝斯扳平,拉蒙-洛佩斯被罰下,胡阿南加時賽絕殺。

這是兩隊第3次在西班牙盃相遇,此前皇馬均淘汰對手晉級。艾高恩奴目前在丙級3B組中排名第4。施丹輪換10人,僅有卡斯米路繼續正選。

皇馬開場後控制比賽 ...
真係癲, 竟然比丙組仔淘汰

當命運的齒輪開始轉動之時, 任誰也阻止不了

我已經沒有了清晰的頭腦, 現在的我不過是一個腦殘

我是一條廢中

沒有生存的原因、意義
引用:
原帖由 命運的齒輪 於 2021-1-21 10:24 AM 發表

真係癲, 竟然比丙組仔淘汰
對面已經比球證趕走左個,都仲要輸

有馬迷話睇波睇薪價,薪價高啲個隊就必定會贏波,輸的話就係打假波搵食,今場人地仲要加時打少個入波致勝,勢估唔到皇馬連續3場打假波搵食

C羅是外星人,是史詩是神話,是上天所賜

C羅看來像個NBA球員,在空中停留了一個半小時

從太空望向地球唯一能看到的球員(C羅)

飛翔的葡萄牙人—C喬丹

阿朗根本就係勁到痴唒線!!!
丙組仔都踢唔贏 真羞家

引用:
原帖由 守到你冇聲出 於 2021-1-21 10:29 AM 發表

有馬迷話睇波睇薪價,薪價高啲個隊就必定會贏波,輸的話就係打假波搵食,今場人地仲要加時打少個入波致勝,勢估唔到皇馬連續3場打假波搵食
睇波睇身價,皇馬呢場大勝啦

引用:
原帖由 中橫十六 於 2021-1-21 10:29 AM 發表

丙組仔都踢唔贏 真羞家
打多個都輸,唔爭氣

呢啲波假到西咁...

垃圾,出b隊都贏到啦,樣衰到爆

回覆 引用 TOP

皇馬咁樣比丙組絕殺,都冇打人啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LEE1989 於 2021-1-21 10:34 AM 發表

呢啲波假到西咁...
皇馬大打正氣波,清過清水架

馬會都唔受注知咩事啦

引用:
原帖由 XaviSimons 於 2021-1-21 10:31 AM 發表

睇波睇身價,皇馬呢場大勝啦
真係得啖笑

C羅是外星人,是史詩是神話,是上天所賜

C羅看來像個NBA球員,在空中停留了一個半小時

從太空望向地球唯一能看到的球員(C羅)

飛翔的葡萄牙人—C喬丹

阿朗根本就係勁到痴唒線!!!
引用:
原帖由 守到你冇聲出 於 2021-1-21 10:42 AM 發表

真係得啖笑
其實有咁既想法都幾開心

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]