• 瀏覽: 4,567
  • 回覆: 113
C朗又創造偉大紀錄,呢位葡萄牙巨星喺周四(21日)凌晨意超盃射入1球,協助上季意甲冠軍祖雲達斯以2比0擊敗上屆意大利盃盟主拿玻里,成功捧盃。C朗職業生涯喺正式賽事累積入760球,超越捷克名宿比簡,成為正式賽事史上入波最多嘅球員。
祖雲達斯教練派路今場作出4個輪換,包括剛戰勝新冠肺炎嘅古達度以正選上陣,拿玻里率先創造1次極具威脅攻門,迪亞高迪美左路傳中,夏榮羅辛奴離門6碼衝頂,被祖記門將施捷斯尼撲出,祖雲達斯上半場射門都唔中目標,包括C朗起腳高出。
換邊之後,祖雲達斯終於發威,64分鐘透過1次角球攻勢,由C朗近門射入,呢位35歲老將近32場為祖記上陣,合共射入32球,效率驚人。
踢到80分鐘,祖雲達斯中場韋斯頓麥堅尼喺禁區內撞跌對手梅頓斯,球證睇完VAR之後判罰12碼,但拿玻里王牌恩斯治尼主射卻唔中目標,佢近3次對祖記喺法定時間射12碼,都射失。
祖雲達斯避過一劫,果然有後福,踢到補時由艾華路莫拉達射成2比0,呢位西班牙國腳成為球隊今季唯一一位喺4項賽事都有波入嘅球員,祖雲達斯第9次捧意超盃,屬於各隊之冠,亦係派路教波生涯第1個冠軍。

C朗又收穫1冠
30歲後冠軍數15:4又甩開
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20210121/bkn-20210121100239390-0121_00882_001.html

梅西:
就這樣被你(C朗)征服 切斷了所有去路
我的心情是羞家 我的決定是糊塗
就這樣被你(C朗)征服 認同你最好的GOAT
我的劇情已落幕 我的愛恨已入土
引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2021/1/21 10:38 發表

C朗又創造偉大紀錄,呢位葡萄牙巨星喺周四(21日)凌晨意超盃射入1球,協助上季意甲冠軍祖雲達斯以2比0擊敗上屆意大利盃盟主拿玻里,成功捧盃。C朗職業生涯喺正式賽事累積入760球,超越捷克名宿比簡,成為正式賽事史上入波最多嘅球員。
祖雲達斯教練派路今場作出4個輪換,包括剛戰勝新冠肺炎嘅古達度以正選上陣,拿玻里率先創造1次極具威脅攻門,迪亞高迪美左路傳中,夏榮羅辛奴離門6碼衝頂,被祖記門將施捷斯尼撲 ...
意甲係咪由3項賽事加到4項, 定係超級盃由2隊角逐加到4隊?

當命運的齒輪開始轉動之時, 任誰也阻止不了

我已經沒有了清晰的頭腦, 現在的我不過是一個腦殘

我是一條廢中

沒有生存的原因、意義
C朗又入波奪冠,好彩唔會打人累失冠

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2021-1-21 10:38 AM 發表

祖雲達斯教練派路今場作出4個輪換,包括剛戰勝新冠肺炎嘅古達度以正選上陣,拿玻里率先創造1次極具威脅攻門,迪亞高迪美左路傳中,夏榮羅辛奴離門6碼衝頂,被祖記門將施捷斯尼撲 ...
但有人就邁向拳王之路。🤭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 命運的齒輪 於 2021-1-21 10:42 AM 發表

意甲係咪由3項賽事加到4項, 定係超級盃由2隊角逐加到4隊?
一埸過

回覆 引用 TOP

760的確唔易架

梅西:
引用:
原帖由 西聞吹奏大師 於 2021-1-21 10:50 AM 發表

C朗又入波奪冠,好彩唔會打人累失冠
一個用入波帶領奪冠
一個輸波輸品打人領紅累失冠

梅西:
引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2021-1-21 11:05 AM 發表

一個用入波帶領奪冠
高下立見

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2021-1-21 11:05 AM 發表

一個用入波帶領奪冠
大家表達方式唔同姐。

佢嘅射門觸角仍然係SSS級

引用:
原帖由 梅西最愛八寶粥 於 2021-1-21 11:16 AM 發表

大家表達方式唔同姐。
球王同拳王嘅分別

梅西:
引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2021-1-21 11:38 AM 發表

球王同拳王嘅分別
梅西可能要去打拳先有機會做世一

決賽之王c朗又做奪冠功臣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 西聞吹奏大師 於 2021-1-21 11:39 AM 發表

梅西可能要去打拳先有機會做世一
準備轉做職業拳手。

引用:
原帖由 thunderpig 於 2021-1-21 11:37 AM 發表

佢嘅射門觸角仍然係SSS級
C朗球技了得
唔會2碼撻Q累失冠

梅西:

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]