• 瀏覽: 14,056
  • 回覆: 108
  • 追帖: 2
我返 OFFICE 工,好多同事都有食煙,不過我自己冇。

前排公司請咗個新人,叫佢跟我,佢第一日已經問我平時可唔可以出去食下煙,我以為佢都係一日一兩支,就順口答佢冇問題。

點知佢一個鐘頭食一次,次次食成十幾分鐘,返到公司又成陣煙味。

話過佢,佢又話食煙上上落落差唔多時間,煙味都冇計……

我買咗支除臭比佢用,佢又是但噴兩下算。

我可唔可以禁止佢食煙?會唔會犯勞工法?

佢可能好快肺癌唔係度架啦

同HR講要求調位

這稱為3手煙,害肯定有,再嘗試平心靜氣商討吧

回覆 引用 TOP

帶多兩個口罩頂住先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 廁所鬧鬼了 於 2021-1-21 03:17 PM 發表

我返 OFFICE 工,好多同事都有食煙,不過我自己冇。

前排公司請咗個新人,叫佢跟我,佢第一日已經問我平時可唔可以出去食下煙,我以為佢都係一日一兩支,就順口答佢冇問題。

點知佢一個鐘頭食一次,次次食成十幾分鐘,返到公司又成陣煙味。

話過佢,佢又話食煙上上落落差唔多時間,煙味都冇計……

我買咗支除臭比佢用,佢又是但噴兩下算。

我可唔可以禁止佢食煙?會唔會犯勞工法?
吸煙的人好討厭
三有煙可至癌病
叫人事部送佢一程

引用:
原帖由 阿屋 於 2021-1-21 04:11 PM 發表

吸煙的人好討厭
三有煙可至癌病
叫人事部送佢一程
會唔會犯勞工法?

引用:
原帖由 電梯中心的救星 於 2021-1-21 03:51 PM 發表

同HR講要求調位
已經冇位了

引用:
原帖由 廁所鬧鬼了 於 2021-1-21 04:16 PM 發表

會唔會犯勞工法?
估唔到你咁毒,疫情都唔好穩工,叫佢改吃五次煙得唔得?

引用:
原帖由 廁所鬧鬼了 於 2021-1-21 04:16 PM 發表

會唔會犯勞工法?
向人事部投訴,佢地應該懂得處理,你不用擔心。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 opclk99 於 2021-1-21 05:05 PM 發表

直情可以complain啦,
依d煙剷食到咁密,
直接影響工作,
一小時食十分鐘,
一日咪個幾鐘,
以前我地公司真系要照肺,
通常即刻改善。
煙剷幾型

一個鐘頭食一次,次次食成十幾分鐘
有幾多時間真係做緊野??? 

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]